Gargalls és el segon disc d’estudi de l’Abdominable Gallina Nauseabunda, nom que amaga el projecte en solitari de l’inclassificable músic Pep Rius, guitarra del grup Raydibaum i de la Companyia Elèctrica Dharma.

Aquí ens regala un disc sense filtres, cru, directe, que recorda sense complexos el so Lo-Fi dels 90, com el Beck més acústic, PJ Harvey, John Frusciante o Eels. Els arranjaments d’en Valen Nieto (productor del disc) han cercat explorar el contrast entre aquest so Lo-Fi de la veu i la guitarra i els sintetitzadors digitals.

És un àlbum on no hi ha metrònom, on no hi ha edició ni artifici. La música és un tot, una unitat, i així es defensa al llarg de 10 temes amb autèntica ànima de cançó. I és que aquí el més important no és el context; allò important són les cançons, quasi en brut, allò que la música diu. Refinació mínima i expressió màxima en un disc que apel—la directament a les entranyes.

- Publicitat -

Des d’aquesta ferma creença que allò realment rellevant és fer cançons i interpretar-les, el disc es va gravar en tan sols un dia, a l’estudi de l’Albert Palomar, i es va produir en tres dies. Ni edicions ni artificis, només gargalls.