El festival Ítaca, s’ha presentat a les Medes, al vaixell El Corsari Negre, salpant de l’Estartit amb un nombrós grup de col·laboradors i artistes, entre ells el cantautor Ramon Mirabet, i les bandes torroellenques Acció i Tingladu, programats al festival, i amb l’actuació final d’Oques Grasses.

Precisament, la revetlla de Sant Joan a la platja de l’Estartit amb el concert d’Oques Grasses és un altre dels plats forts del festival que ofereix, per primer cop, un concert gratuït i popular a la seva programació. A més, l’Estartit s’estrena com a població col·laboradora del festival amb la que serà la gran revetlla de la Costa Brava.

Els concerts de Ramon Mirabet, Quimi Portet, Quico Pi de la Serra, La Locomotora Negra i un concert pensat per a tota la família amb Joan Colomo i el Petit de Cal Eril, són altres propostes de l’edició 2016 del festival ÍTACA. A més, ÍTACA, Cultura i Acció oferirà altres propostes culturals com teatre de petit format, xerrades i taules rodones programant activitats de qualitat a un preu assequible amb l’objectiu de reivindicar la cultura com a dret bàsic.

- Publicitat -

El cantautor argentí Andrés Calamaro tancarà la quarta edició del festival ÍTACA, Cultura i Acció el proper 3 de juliol a l’emblemàtic escenari de les Havaneres de Calella, dins els actes del 50è aniversari d’aquesta activitat. Calamaro, que oferirà l’únic concert a la Costa Brava i comarques gironines, presentarà el seu nou treball Romaphonic Sessions.

I un any més, i ja en van quatre, per lluitar contra l’injust IVA del 21%, enlloc d’entrades el festival ven pomes. D’aquesta manera el públic s’estalvia l’IVA abusiu i paga només el 4%.

El Festival omplirà 10 pobles de l’Empordà de maig a juliol amb diverses propostes de qualitat a l’abast de tothom.

Més informació al web del festival.

El director del festival, Fran Arnau ha parlat al programa Supermatí de Ràdio Capital.