Ahir vespre va tenir lloc el primer acte de presentació dels vins del festival Sons del Món. Durant la “Soirée Vi & Music” es va presentar el “Bona Nit Malparits”, el primer vi que Sopa de Cabra ha creat conjuntament amb el Celler La Vinyeta i el festival Sons del Món. Un vi que barreja les varietats garnatxa i carinyena, que resulta profund, meditat i harmoniós com la seva música, que serveix per a commemorar els 30 anys de la banda, i que es podrà tastar per primera vegada el 23 de juliol durant l’actuació del grup al festival.

Una de les característiques principals de Sons del Món són els maridatges entre els artistes que hi actuen i els vins de la DO Empordà. Sommeliers d’Estrella Michelin com Ferran Centelles del Bulli o Toni Gata del Miramar entre d’altres, han confeccionat aquests maridatges que ahir es van presentar.

La resta de maridatges triats per a la 9a edició del festival són: “Perafita Rosat” del celler Martín Faixó és el vi que millor li va a la cantant israeliana Noa;  “Vailet Blanc” del Celler Espelt conjuga perfectament amb la música àgil, alegre i vibrant de Macaco; “Clos de les Dòmines Blanc Barrica” del Celler Cooperatiu Espolla és el que s’ha de prendre amb la música animada, enèrgica i de fusió de la Rosario; “Finca Olivardots Vermell” del Celler Vinyes d’Olivardots és l’ideal per a la música meticulosa i enginyosa de Manel.

- Publicitat -

El festival Sons del Món arriba a la seva novena edició, consolidat com un dels festivals que relaciona vi i música més importants del país. Els concerts tenen lloc a espais patrimonials de luxe de l’Empordà. Concretament a la basílica de Castelló d’Empúries i a la Ciutadella de Roses, dos marcs d’excepció que acolliran els concerts de Rosario, Noa, Sopa de Cabra, Macaco i Manel. El festival també tindrà lloc a cinc cellers de la DO Empordà on es podrà veure concerts de petit format de Cris Juanico, Marc Parrot, Joana Serrat, Sara Pi i Sanjosex.