Cada dia que passa, nous artistes s’estan sumant a la crida contra Youtube. Com informen des de Billboard, 180 músics i autors han firmat una petició al Congrés dels Estats Units, per una reforma de la llei de copyright digital, coneguda com a DMCA, amb l’objectiu que deixi de permetre que els usuaris comparteixin material amb copyright. Diuen que al tenir 20 anys, aquesta llei està obsoleta. La petició no menciona a Youtube, creat el 2005, però està clar que es refereix a ella, quan diu que permet a les companyies tecnològiques aconseguir una gran quantitat de beneficis, donant als usuaris totes les facilitats per pujar les cançons, mentre els guanys dels autors i artistes no paren de baixar.

La llista d’artistes que se sumen a aquesta iniciativa és llarga i comença amb noms com Trent Reznor, Paul McCartney, Kings of Leon, Bryan Adams, Pharrell Williams, Lady Gaga, Jack White, The Black Keys o U2.

Thom Yorke de Radiohead, ha comparat molts cops a Youtube amb l’Alemanya nazi, indicant que roben art, com van fer ells.

- Publicitat -