La 3a edició del Canet Rock del segle XXI penja el cartell de ‘sold out’ i reuneix, de nou com l’any passat, més de 20.000 assistents al mític Pla d’en Sala, escenari històric del festival. Canet Rock es consolida com a cita ineludible d’inici d’estiu per a tots els amants del pop-rock català d’ara i d’abans.

“Estem contentíssims de consolidar-nos en 20.000 assistents”, afirma Gemma Recoder, directora del festival, que reconeix que arribar a les 25.000 entrades venudes de la primera edició requereix un esforç que econòmicament i humanament no compensa. “Hem trobat el nostre nínxol de públic, un molt bon aforament”, afegeix durant la roda de premsa de valoració celebrada a altes hores de la matinada.

Tant és l’èxit d’assistència i d’organització d’aquesta edició, que la directora comenta que “és probable que fem una nova edició l’any vinent”. De fet, tot i que les tres noves edicions tenen vida pròpia, explica la directora, si mantenen “l’essència i el romanticisme de reivindicació de llibertat” del festival que els hi dóna nom i que es personifica en la voluntat de continuar celebrant-ho al mateix indret originari de les edicions dels anys 70, el Pla d’en Sala.

CanetRock 016 ha ofert un cartell amb un ventall musical molt ampli que ha reunit bandes de rock, d’indie, heavy i pop. “Tenim una gran sort del moment musical que passa el nostre país i que ens permet portar bandes de gran qualitat i d’estils tan diferents. Existeix una vocació i un públic per fer possible CanetRock”, conclou Recoder. De cara a possibles edicions futures, el festival no descarta alguna col·laboració amb un festival d’Irlanda, Escòcia o Canadà, “indrets que simpatitzen amb l’essència del festival”.

En darrer lloc, l’organització també ha volgut destacar la identificació del festival com a “lloc de trobada pel sector” que, enguany, ha comptat amb la presència de membres d’altres bandes catalanes reputades com Gossos, Elèctrica Dharma o Txarango.


* Al llarg del dia penjarem un recull de fotos i vídeos del festival.