Seguim amb el repàs de les 100 cançons més destacades del 2016 pel PNDR i La Llista del PNDR, i després de presentar 20 cançons, ara n’oferim unes altres 20.

Recupera la primera part (100-81)

Les 100 cançons del 2016 (80-61)

- Publicitat -

80 Two Door Cinema Club – Are We Ready? (Wreck)

Una altra de les nostres bandes preferides va tornar aquest any amb un nou disc, ple de bones peces, entre elles aquesta Are We Ready? (Wreck), que va ser la primera a arribar i la que més ens hem après de memòria amb l’esperança que el grup la toqués algun dia en directe a Catalunya. Ara només podem creuar els dits i esperar que l’any vinent ens donin una alegria.

79 Manel Navarro – Candle

Des de Sabadell ens va arribar Manel Navarro amb aquesta Candle, que si ens haguessin dit que es tractava d’un cantautor britànic ens ho hauríem cregut sense problema. Aquesta cançó és una petita joia i estem esperant amb moltes ganes la resta de temes del seu debut, que té molt bona pinta.

78 White Lies – Take it out on me

Aquesta és una d’aquelles cançons que vam escoltar el primer cop i ja ens van enganxar. I això mateix passa amb altres de les peces incloses a Friends, el darrer disc de White Lies. A més la banda va venir aquest any a presentar-lo en directe on van demostrar que són uns cracs.

77 Jain – Come

La francesa Jain va crear Come el 2015, però no ha estat fins aquest any i gràcies a un anunci de televisió quan li ha arribat la fama al nostre país. Tanta fama, que fins i tot li va fer organitzar un concert a Barcelona, on evidentment no va faltar la mencionada cançó. Veurem si es queda en aquest sol èxit o si és capaç de demostrar que és molt més.
76 Calvin Harris – My Way

El DJ Calvin Harris va presentar fa pocs mesos una cançó anomenada My Way, on tornava a prescindir d’una col·laboració estel·lar, per ser ell l’únic protagonista. Tot i que ha estat un èxit prou sonat, no ha arribat al nivell d’altres cançons.

75 Gossos – Zenit

Els manresans Gossos van sorprendre el personal amb el so de Zenit, la carta de presentació d’un disc de títol homònim, que està ple de bones cançons.
Zenit pot semblar un tema peculiar les primeres vegades, però després et deixes portar per la seva bellesa i t’acaba atrapant.

74 Ramon Mirabet – Those Little Things

Ens encanta en Ramon Mirabet! Estem meravellats amb la seva trajectòria musical i quan a l’estiu vam saber que seria el qui posaria música a l’anunci d’Estrella Damm ens vam posar molt contents, perquè vam saber que estaríem davant d’una gran cançó, cantada amb tota la força i sentiment que hi posa un dels artistes més en forma del moment. Llarga vida al Mirabet!
73 The 1975 – The Sound

Per alguns el canvi musical dels britànics ha estat un error, per altres en canvi han guanyat més. Gustos a part, el que està clar és que ha estat positiu per ells, que omplen a la majoria de concerts que fan, que la gent ha seguit més a la banda i que fins i tot alguna publicació ha considerat el seu nou disc, com el millor del 2016.
I una de les cançons d’aquest nou disc és aquest The Sound, del qual et vicies des del primer moment.

72 Bruno Mars – 24K Magic

Bruno Mars és un d’aquells artistes que saps que faci el que faci hi posarà tota l’energia i potència que té. I ho ha tornat a demostrar amb 24K Magic, donant tota la força del funk, que tant li funciona i que ens remet al seu èxit Uptown Funk.

71 Gnash & Olivia O’Brien – I Hate U I Love U

La dolça veu d’Olivia O’Brien ens va fer sentir un lleuger pessigolleig a l’estómac, que el rap de Gnash va rematar després. És una cançó que va tenir un èxit immediat en alguns països, mentre que en d’altres encara l’estan acabant de descobrir. A nosaltres ens va enamorar ben de pressa, però també és cert que no és el primer cop que escoltem un tema d’aquest estil.
70 Freischwimmer – California Dreaming

Un cop més l’estiu i la publicitat ens van deixar un altre tema que va sonar a tot arreu durant uns mesos, però que després no va aguantar el pas dels mesos i va marxar de la mateixa manera que va arribar, sense fer massa enrenou. Una versió del clàssic California Dreaming, a càrrec d’un DJ alemany, amb un so fresc i actual.

69 Alessia Cara – Here

Una de les grans veus de l’any ha estat la d’Alessia Cara, una noia que moltes emissores del país han arribat a ignorar per complet, però que nosaltres no vam deixar escapar i que vam cuidar moltíssim. Here és una de les molt bones cançons d’una artista que fins i tot va arribar a ser telonera dels Coldplay a Barcelona, entre altres ciutats. Té un gran futur al davant i això no ha fet només que començar.

68 Kings of Leon – Wasted A Moment

Kings of Leon es mereixen un monument per haver fet un dels grans discs de l’any com és Walls, que està ple de bones peces, una d’elles Wasted A Moment, que en va ser el primer senzill i una de les que vam fer entrar a dins de la nostra llista.
Segurament si la cançó s’hagués estrenat abans, la trobaríem molt més amunt.

67 Zayn – Pillowtalk

El debut de Zayn ha estat una de les grans estrenes de l’any. El que va ser un dels components de One Direction, va ser el primer a abandonar el grup i presentar una col·lecció de cançons plenes de sentiment que van agradar i van catapultar la fama del vocalista, que sobretot va triomfar gràcies al primer senzill Pillowtalk, que ja suma més de 450 milions de reproduccions a Spotify.

66 Obeses – Ens hem alçat

Obeses són una de les bandes més necessàries que tenim a casa nostra i l’any passat van publicar el majestuós, Monstres i Princeses, que enguany encara ha seguit sonant, sigui amb els seus directes, o amb els videoclips que han anat presentant. Un d’ells, Ens hem alçat, una cançó que ens encanta, com tot el que fa el grup d’Arnau Tordera.

65 James Arthur – Say You Won’t Let Go

Una de les balades del 2016, que segur que hauria estat entre les 10 primeres d’haver-se estrenat molt abans. Ens té totalment enamorats i sembla que no només és cosa nostra i és que ja ha estat número 1 en infinitat de llistes, tot i que encara se li resisteix la nostra.
L’èxit de la peça, ja supera la del seu debut, amb la versió del tema Impossible.
64 Crystal Fighters – All Night

Un altre d’aquells grups que sempre hem cuidat des de la creació del nostre web, Crystal Fighters van tornar amb un nou disc, no fa pas massa, on destacava el bonrotllisme d’aquesta All Night. El treball no passarà a la història com un dels millors del grup, però en directe aconsegueix l’efecte desitjat, el de fer moure el cos a la gent, saltar i vibrar. I és que una vegada més, han tornat a visitar-nos, aquest any per partida doble.

63 Doctor Prats – Ara!

Tot i que no ha estat l’any del debut de Doctor Prats, molta gent ha descobert aquest 2016 aquest grup de Terrassa, que ha editat un disc com Aham Sigah, amb un ritme contagiós, i uns directes espectaculars, que els han ja consolidat com una de les referències musicals del país. Entre les moltes cançons que hem descobert del disc, ens quedem amb Ara!, la primera de moltes que van seguir arribant…

62 Coldplay – Adventure of a Lifetime

Va ser l’any passat quan Coldplay publicava el seu esperat setè disc A Head Full of Dreams, i tot i que en un primer moment no ens va acabar de fer el pes el primer senzill, al cap dels mesos, vam arribar a trobar-hi una certa gràcia, tot i que no va arribar al nivell dels primers treballs.
S’ha de dir que el grup se’ns va posar a la butxaca després dels concerts a l’Estadi Olímpic de Barcelona, on van donar-ho tot.

61 CyBee – A ritme de cançons

Per molt que facis un gran primer disc, quan publiques el segon has de demostrar que allò no va ser flor d’un dia sinó que hi ha molt més. I amb els CyBee no ens vam equivocar, tot el contrari. El seu Viatge a Mu, va superar al seu debut, i vam trobar molt bones cançons, que en directe guanyaven encara més, una d’elles aquesta A ritme de cançons, que va servir com a primer senzill i perfecta carta de presentació.