Després d’haver fet temporada al Teatre Romea durant el mes de març passat i de ser l’espectacle de clausura de Vic Capital de la Cultura Catalana 2016, sempre amb  un èxit de públic remarcable, Obeses publica l’enregistrament, en format de doble CD i amb un llibret de gairebé 40 pàgines, de l’òpera rock Verdaguer, ombres i maduixes.

L’espectacle, que parteix de textos de joventut i de maduresa de Jacint Verdaguer, presenta un poeta encara jove (Arnau Tordera) enfrontat amb ell mateix, amb el projecte d’una carrera literària i eclesiàstica per un cantó i amb l’amor terrenal de la Roser (Xuel Díaz) per l’altre, tot, vist des de la perspectiva d’un Verdaguer ja vell (Ferran Frauca), que fa balanç de la seva vida, d’allò que és i d’allò que podria haver estat.

El disc ha estat enregistrat i mesclat íntegrament als estudis Music Lan d’Avinyonet de Puigventós de març a maig del 2017. Hi han participat un total de 13 cantants i 8 músics i es tracta d’una de les produccions més ambicioses del teatre musical català que situa el quartet osonenc en un estatus de dignitat artística que no havia assolit cap altre artista autòcton fins avui.

El disc es pot adquirir en format físic a través del web d’Obeses.