A causa de la recent condemna a tres anys i mig de presó del raper mallorquí Valtònyc, el qual ha sigut acusat per injuriar al rei i la seva família en diverses cançons, a més de per enaltiment al terrorisme, alguns responsables de festivals musicals i de sales de concerts arreu de Catalunya han volgut protestar en contra d’aquesta condemna incloent el raper a les seves programacions.
Això ho han fet a través del Facebook de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), on han penjat un comunicat oficial sumant-se a la protesta i amb una llista dels esdeveniments on han inclós al mallorquí, entre els quals destaca l’Acampada Jove, el Canet Rock, el Clownia o la Cruïlla:

A més, cal destacar que aquesta notícia ha tingut un fort ressò mediàtic internacional, com per exemple a la pàgina americana Billboard, on han fet un article sobre la condemna del cantant.

La cançó per la qual Valtònyc ha sigut jutjat és la següent:

- Publicitat -