Arriba un nou volum de Grups que no sonen prou, l’espai de recomanacions nacionals i internacionals del Per No Dir Res. Avui presentem uns altres 6 grups: 3 de casa nostra (Koers, Trast i Roba Estesa) i 3 internacionals (Greyson Chance, Dennis Lloyd i American Authors).
KOERS
Des de Lleida, Koers ens sorprèn amb un mestissatge d’allò més únic. Amb un so reggae barrejat amb groove i ritmes africans, el grup apunta ben alt: aquest 2018 han estat nominats ni més ni menys que als premis Enderrock com a millor banda revelació, millor videoclip i millor disc.
Actualment, el grup compta amb dos àlbums: Unity In Diversity (2016) i Unbroken (2017). Aquest últim el podeu escoltar gratuïtament aquí i conté grans temes com ara Fins Al Final.
TRAST

Nascuts al Baix Llobregat, Trast se’ns presenta com a un dels grups més prometedors del panorama musical actual. Des del rock fins al reggae, el pop, el latin o l’ska, la banda, malgrat no comptar amb gaire èxit, ja ha fet col·laboracions amb grans bandes com ara Strombers, La Pegatina, Aspencat o La Raíz, entre d’altres.
De moment, Trast compta amb dos àlbums: Diari de Matinada (2014) i El Detonant (2016), però actualment es troben preparant el que serà el seu tercer disc d’estudi, del qual encara no tenim notícies sobre la seva publicació. Mentrestant, caldrà esperar gaudint de grans col·laboracions com ara De Nit, el tema que el grup va crear amb La Raíz. Podeu descarregar gratuïtament els seus treballs aquí.

ROBA ESTESA

Les tarragonines Roba Estesa arriben al Grups que no sonen prou amb molta força, tanta com han aterrat als premis Enderrock. Nominades a millor artista, millor artista en directe i millor videoclip (Les Criades), les noies pretenen marcar un abans i un després al panorama musical nacional mitjançant la  seva música per a lluitar contra “trencar amb els esquemes masculinitzats i heteronormatius imperants”. 
Amb el seu estil propi (el folkcalentó), el grup s’alça entre les llistes d’èxits del moment i reivindiquen la situació de les dones a la música mitjançant ritmes d’allò més ballables. Compten amb dos àlbums, La Maqueta (2014) i Descalces (2016), però el 23 de març publicaran Desglaç, el seu nou àlbum d’estudi. Podeu descarregar la seva música aquí i, per a fer més amena l’espera, podeu escoltar Una Altra Ronda, del disc Descalces.

GREYSON CHANCE

Entrant al panorama internacional, cal parlar de Greyson Chance, el jove de Texas que va arribar a la fama a través de la versió de Paparazzi de Lady Gaga que va cantar al concurs de talents del seu institut l’any 2010. 
Amb un estil que va des del pop fins a l’indie més pur i des de la viralització del seu vídeo, l’artista ha enregistrat dos àlbums: Hold On ‘til The Night (2010) i Somewhere Over My Head (2016), a més de diversos temes que ha publicat independentment, com ara Low (2017), un dels seus últims èxits.
DENNIS LLOYD

Des de Tel Aviv, Dennis Lloyd se’ns presenta com a una de les novetats del R&B alternatiu del moment. Iniciant-se al món de la música amb Playa (Say That) el 2015, l’artista destaca per ser l’únic creador de la seva música: des de les bases i la veu fins al muntatge, Lloyd s’encarrega de tot el procés d’elaboració de les seves cançons, a més de, més tard, realitzar els seus propis remix d’aquestes.
Actualment, el cantant no ha publicat cap disc, però sí que ha penjat diversos temes independents, com ara Nevermind, Analyzing, Think About It i Leftovers, cançó que podeu escoltar a sota. Per a més informació, podeu visitar la seva web.
AMERICAN AUTHORS

Amb un nom que ja ha sonat a la ràdio, American Authors ja s’han fet un petit lloc a les majors llistes mundials però, encara així, creiem que es mereixen una mica més de reconeixement.
Natius de Nova York, destaquen per uns temes que van des del pop rock i rock alternatiu al folk rock, com ara els seus majors hits: Believer (2014) i Best Day Of My Life (2016). De moment, compten amb dos àlbums d’estudi: Oh, What A Life (2014) i What We Live For (2016), el segon dels quals podeu adquirir aquí.
Andrea Viedma