La cançó “Agafant l’horitzó” del grup català Txarango s’ha retirat de la programació del Festival de Primavera que realitza anualment el CIDE Cooperativa d’Ensenyament de Palma, per ser considerada un “himne independentista”.

La direcció del centre va decidir censurar aquesta cançó després de rebre queixes dels familiars dels alumnes que pensaven que el tema podria conduir a problemàtiques de caire polític.

De totes maneres, la direcció ha escrit una carta on justifiquen que la cançó “es va considerar molt adient a l’espectacle que es volia presentar: un missatge vitalista, d’unió, de coratge i de futur, representat pels nostres alumnes”, també expressen “el seu agraïment pel suport obtingut per part d’algunes famílies i lamenta en canvi l’actitud de les que s’han molestat per la tria de la cançó cridant fins i tot a fer boicot al festival dels seus fills sense ni tan sols contactar abans amb els responsables de l’escola”, ja que també hi va haver famílies que varen expressar queixes contra la tria dels colors de la celebració del festival (que representaven els continents) acusant que recordaven a la bandera estelada.