Queden 3 setmanes pel llançament del sisè disc dels Arctic Monkeys, que portarà per nom Tranquility Base Hotel & Casino, i molts mitjans comencen a fer especulacions sobre el so que tindrà, el que transmetran amb les noves cançons i quan podrem escoltar el primer avançament, si és que n’hi haurà algun!

La revista britànica Uncut ja ha disseccionat el sisè disc del grup i n’ha detallat algunes qüestions, com les que fan referència a les persones que han treballat al disc. James Ford i Alex Turner s’encarreguen de la producció del disc, que estarà ple de moments instrumentals i vocals. Pel que fa a altres artistes que han aportat alguna cosa, figuren Evan Weiss, guitarrista de l’Alexandra Savior (bona amiga d’Alex Turner), Loren Humphrey, James Righton de Klaxons i per exemple a dos membres de Mini Mansions, Zach Dawes i Tyler Parkford. També aporta la seva veu l’australià Cameron Avery, excomponent de Tame Impala, i responsable d’obrir els concerts dels Arctic Monkeys a la nova gira europea.

Una altra de les coses que més s’estan destacant per diferents mitjans és el vers introductori de la primera cançó del disc, Star Treatement, que diu literalment, “jo només volia ser un dels Strokes (“I just wanted to be one of the Strokes”).

- Publicitat -

Pel que sembla, la lletra va dirigida a una noia i no té cap tipus de relació amb una suposada rivalitat amb The Strokes, que per altra banda fa anys que no tenen cap disc de certa rellevància, com AM. Sobre aquesta menció al grup de Julian Casablancas, Alex Turner ha dit que és escriure per escriure.