Us presentem un nou espai de Per No Dir Res, i es tracta d’una secció que vam realitzar en un dels nostres programes a la ràdio, venim a parlar dels “One-Hit Wonders” tal com són coneguts arreu del món. En aquest espai us presentarem grups que es van fer famosos amb una sola cançó i que després d’aquesta, no s’ha sabut gaire bé res. Així doncs en aquest primer volum parlarem d’algunes de les cançons més famoses d’aquesta llista de grups d’Un Sol Hit.

RONALD & RUBY


Aquest duo americà va ser dels primers grups a entrar en aquesta llista, i és que parlem de la banda que va compondre Lollipop el 1958. Aquesta cançó ha sonat per tot arreu, incloent-hi pel·lícules, anuncis, musicals… A més com a anècdota, podem dir que el duo dels Estats Units, va ser un dels primers a ser un grup interracial.

- Publicitat -

LIPPS INC.


Saltem endavant en el temps per parlar de Lipps INC. que en 1980 van ser número 1 a més de 28 països amb el seu gran hit Funkytown. La banda de disco i funk va ser inclús, més de 20 anys després, un dels temes principals de la pel·lícula d’animació Shrek.

DEXYS MIDNIGHT RUNNERS


Ara toca parlar d’un grup que va saltar a la fama el 1982 amb la cançó Come On Elieen. El grup britànic va tenir un èxit molt gran amb aquesta cançó, però no els hi va durar gaire, ja que el 1986 van decidir retirar-se tornant al panorama musical el 2006, sense l’èxit que ells esperaven, ja que van decidir gravar un nou CD i cap productora els hi va voler donar el treball. Encara i així, ens van deixar aquest gran tema que podeu gaudir clicant aquí abaix.

A-HA


Els 80 com tots sabem van ser una de les èpoques d’or de la música pop i A-Ha, va ser un dels pocs grups de Noruega que van triomfar amb el seu Take On Me una de les cançons d’aquesta llista, que sense cap mena de dubte tothom coneix, des de la intro fins a la tornada, Take On Me va sonar a pràcticament totes les ràdios del món el 1985.

RICK ASTLEY

Acabant amb la dècada dels 80, es cola en aquesta petita llista Rick Astley, el cantant britànic que va arrasar amb el seu Never Gonna Give You Up que va arribar a número 1 a més de 25 països. Com a curiositat podem dir que aquesta cançó va ser utilitzada per fer una de les bromes més populars d’Internet, el Rickroll que consistia a ficar enllaços falsos que dirigien al videoclip de la cançó, gràcies a aquesta broma, el cantant va poder tornar a guanyar una mica de fama.

AQUA


Per acabar aquesta llista, afegirem l’altra cançó que molt probablement heu escoltat en més d’una festa, venim a parlar de Barbie Girl la cançó d’Aqua que va passar a ser número 1 en més de 20 països. El grup danès com a curiositat, va rebre una demanda per part de Mattel (empresa de la nina Barbie) el mateix any que va sortir la cançó, el 1997. Però més tard, el 2009, l’empresa Mattel va utilitzar aquesta com a spot publicitari per a una de les seves nines.