El panorama musical estatal està en un moment força tens amb l’empresonament del raper mallorquí Valtonyc (2 anys mig) o el del lleidatà Pablo Hasél (entre 3 i 5 anys). Com a resposta, diferents artistes del gènere motivats per Pau Llonch, com són “Los Chikos Del Maíz”, “Sara Hebe”, “Zoo” i “La Raíz” (entre altres), han fet una nombrosa col·laboració que rep el nom de Los Borbones Son Unos Ladrones i on es fan crítiques amb caire republicà, anticapitalista i antifeixista. Amb el tema han tret un videoclip gravat a la presó Model de Barcelona on es poden veure el gran nombre de persones que han participat entre ballarins, els propis Dj, els rapers, grafiters i inclús altres grups invitats com els “Kop”, “el Niño de la hipoteca” i els “Txarango” que es dediquen a fer els cors.

La cançó i videoclip s’inclouen en la campanya per la llibertat d’expressió #NoCallarem . Actualment es pot trobar a YouTube o bé a BandCamp amb la possibilitat de contribuir econòmicament.

- Publicitat -