Qui no s’ha posat música trista en un moment de flaquesa només per augmentar aquest sentiment? Si alguna vegada ho has fet, estàs d’enhorabona, ja que Spotify ha publicat a través de la BBC un estudi que detalla quines són les cançons més tristes de la història.

L’estudi es basa en el big data que s’ha extret a partir de les més de 35 milions de cançons que la plataforma inclou, i Spotify ha acabat traient en clar que si alguna vegada has escoltat cançons com The First Time Ever I Saw Your Face, de Roberta Black, o Three Times a Lady, de Commodores, segurament tinguis una mica de tristesa amagada.

L’estudi ha agafat cançons des de 1958 i les ha puntuat segons si són positives, alegres o eufóriques o, per contrapart, negatives o tristes. Segons l’algoritme, les 5 cançons més tristes de la història són:

- Publicitat -

1. The First Time Ever I Saw Your Face- Roberta Black (1972) 

2. Three Times a Lady- Commodores (1978) 

3. Are You Lonesome Tonight? – Elvis Presley (1960) 

4. Mr. Custer – Larry Verne (1960)

5. Still – Commodores (1979)