Les veus catalanes de Guillem Solé (Buhos), Ivette Nadal, Gemma Humet, Pemi Fortuny, Èric Vergés (Els Catarres) i Suu s’ajunten per formar “Ni un pas enrere!”, la versió catalana de la cançó de Bruce Springsteen “No Surrender” (1984).

Aquesta cançó és un homenatge cap als polítics empresonats i exiliats, i així es mostra al vídeo dirigit per Hèctor Suñol, quan als primers 27 segons cita les paraules de MHP Carles Puigdemont i Casajó “En el “No surrender” del gran Bruce ens hi reconeixem des de la mateixa humilitat però també determinació, cantem plegats per no retrocedir ni rendir-nos. Som conscients que seria la retirada i la rendició de les generacions futures, i no hi tenim dret.”

Al vídeo que acompanya la cançó es poden veure imatges de persones vinculades amb el referèndum per la Independència de Catalunya de l’1 d’octubre i la proclamació de la república. A més, s’han afegit com a simbolisme clips d’altres vídeos d’artistes com Sopa de cabra o Cesk Freixas, i al final de la lletra es canta “Ara mon fill m’agafa de les mans i em pregunta què vol dir rendir-se. No ho sé fill, som catalans, no hi ha temps per deprimir-se”.

- Publicitat -