La 46a edició dels American Music Awards va tenir lloc aquesta passada nit hora americana, al Microsoft Theater de Los Ángeles, que va tenir com a protagonista destacada a Taylor Swift, que amb els guardons que es va endur, va superar el rècord que ostentava Whitney Houston que en total va aconseguir 21 premis, mentre que Swift ja n’acumula 22. Per davant només li queda Michael Jackson amb 24.

La cantant es va endur el premi a Artista de l’any, gira de l’any i artista femenina de pop/rock, així com disc per Reputation. El guardó a nova artista va recaure en Camila Cabello, que també va aconseguir la col·laboració de l’any amb Young Thug a Havana. La cançó també va assolir el premi a vídeo del 2018.

Pel que fa a millor artista favorit de pop/rock va guanyar-lo Post Malone, que també va triomfar amb Beerbongs + Bentleys, assolint el premi a millor disc de rap/hip-hop.

- Publicitat -

Entre la resta de vencedors destaquem Rihanna (artista femenina soul/r&B), Cardi B (cançó rap/hip hop amb Bodak Yellow), Khalid (artista masculí soul/r&B), Bruno Mars i Cardi B (cançó soul/r&B amb Finesse), Panic! At The Disco (artista alternatiu rock), Shawn Mendes (artista contemporani), Marshmello (artista de música electrònica) o BTS (artista social).

La gala va deixar un bon grapat d’actuacions com Mariah Carey, Camila Cabello, Twenty One Pilots, Cardi B, Dua Lipa, Shawn Mendes i Zedd o un homenatge a Aretha Franklin.

Els premis estaven patrocinats per Youtube Music, però de moment no es pot trobar cap vídeo oficial a la plataforma d’streaming.