El Grec Festival de Barcelona organitza enguany l’edició número 40, plena d’espectacles teatrals, de dansa o musicals.

El Teatre Grec acollirà bona part dels concerts del festival, amb estrelles com Estrella Morente (10 de juliol) i Mayte Martín (22 de juliol), però també amb Benjamin Clementine (la gran revelació musical del moment, 12 de juliol), Jorge Drexler (13 de juliol), Myles Sanko (13 de juliol) o, l’últim dia del festival, amb Sense Sal, que obriran uns Manel que faran sonar els temes del seu nou disc, Jo competeixo (31 de juliol).

Però la música del Grec 2016 s’estén també per molts d’altres escenaris de la ciutat, entre els quals un Jamboree que acull grans estrelles del jazz en una extensa programació (de l’1 al 23 de juliol) o el Harlem Jazz Club, on sonaran les músiques de Tori Sparks i Calamento (7 de juliol) i de Ray Cuza i el Septeto Sazonando de Cuba (28 de juliol).

- Publicitat -

A la sala Hiroshima sonaran durant el Grec el folk i el soul de Dorian Wood (10 de juliol) i el folk d’Scott Matthews (17 de juliol). I no gaire lluny d’allà, a la Sala Apolo, hi haurà les actuacions de Giant Sand (que s’acomiada dels escenaris) i d’Anthony Strong (14 i 22 de juliol respectivament).

La sala BARTS s’omplirà de sons indie i folk, entre els quals els de Lucy Rose (5 de juliol), Nathaniel Rateliff & The Night Sweats (6 de juliol) i William Fitzsimmons (14 de juliol), tres artistes triats per votació del públic del Grec per actuar al festival en un procés de selecció organitzat per Cooncert. També passaran per la sala Lole Montoya (8 de juliol), l’argentí Gustavo Cordera (9 de juliol), el guitarrista Steve Vai (21 de juliol) i una tria de moderns artistes llatinoamericans que actuen (16 de juliol) a la tercera edició de l’Electropikal Fever Fest.

Durant tot el mes de juliol es faran un grapat de concerts de petit format als jardins del teatre Grec (d’entrada gratuïta). El roserar del Grec acollirà un cicle de concerts on es podrà escoltar veus com XY, Enric Verdaguer, Pau Alabajos o Cesk Freixas, entre d’altres.

Entrades a la venda al web del festival.