El dia que coneixíem que ‘Malamente’ de Rosalía era top 3 de les millors cançons de 2018 pel prestigiós portal musical Pitchfork, la cantant catalana torna a ser notícia aquesta vegada per figurar entre els nominats dels BBC Sound of 2019, uns guardons on s’escullen els artistes que tindran renom a la indústria musical durant l’any vinent i que sonaran sense parar a les emissores del món.

La catalana competirà pel guardó amb artistes com Ella Mai, Dermot Kennedy, Flohio, Grace Carter, King Princess, Mahalia, Octavian, Sea Girls i Slowthai.

D’entre tots aquests artistes el dia 7 de gener se’n quedaran només 5 finalistes i el dia 11 es donarà a conèixer el guanyador absolut del 2019.

Aquests artistes han estat seleccionats per més de 100 figures del món de la música, entre els quals destaquen el director del festival Glastonbury, la periodista Annie Mac o músics com Olly Alexander de Years & Years i Stormzy.

En els últims anys han estat vencedors dels premis artistes i bandes com Sam Smith, Years & Years, Ellie Goulding, Jessie J, Mika, Adele o Keane. L’any passat el guardó va recaure en Sigrid.

Escolta els nominats: