El cap de setmana s’emetia als Estats Units el documental “Surviving R. Kelly”, sobre la vida del cantant i on apareixen algunes dones explicant les seves experiències amb el raper, i detallant suposats abusos que van patir per part del músic, com la seva exparella Andrea Kelly o Kitti Jones.

L’emissió de la primera part del documental ha aixecat molta polseguera i ha reactivat la controvèrsia que ha rodejat a l’artista, acusat en el passat de maltractar físicament i mentalment a noies molt joves, que retenia per sotmetre’ls a cultes sexuals.

El director d’aquesta producció és Dream Hampton que ha revelat la llista dels artistes que no han volgut parlar en públic sobre el raper, sent únicament John Legend el qui va accedir. Una de les que no va voler va ser Lady Gaga, que ha estat molt criticada en el passat per la col·laboració amb el raper en el tema ‘Do What U Want’, quan el músic ja havia estat encausat per abús sexual i pornografia infantil. En aquell moment, ja es va prescindir de la cançó com a senzill de “Artpop” i el seu videoclip mai va arribar a veure la llum de forma oficial.

- Publicitat -

Davant d’aquest documental, la cantant ha publicat un comunicat a Twitter deixant molt clara la seva posició al respecte i explicant que està molt penedida per haver fet aquella cançó amb ell i que està al 1000% amb totes les víctimes. També afegeix que com a víctima d’una violació, com és el seu cas, si va fer aquella cançó i el vídeo va ser perquè estava en un moment fosc de la seva vida i volia fer quelcom desafiant i provocatiu i perquè estava enfadada.

Gaga explica que està intentant eliminar aquesta cançó d’iTunes i altres plataformes d’streaming i que mai més treballarà amb R. Kelly.