El debut de Chet Faker, Built on Glass estava tan construït sobre vidre que es va trencar. L’artista australià, que s’havia donat a conèixer com a trobador soul electrònic amb el celebradíssim EP Thinking In Textures, va aconseguir amb el seu primer llarg tot el que un nou artista desitja: crítiques notables, l’abraçada immediata del públic i una gira mundial que el va portar a festivals com Primavera Sound, on va oferir al 2015 un dels concerts més memorables d’aquella edició.

Però, només un any després, Chet Faker es va esvair per deixar pas a Nick Murphy, nom real del músic nascut a Melbourne fa 30 anys. La seva primera cançó deslligada d’aquest alter ego resumia el canvi: “You were scared to be yourself / For no reason”, cantava a Fear Less. Alliberat i imparable, Nick Murphy va iniciar el seu redescobriment amb l’EP Missing Link (Future Classic, 2017), on es submergia en sons electrònics més opressius i ballables.

D’aquí al recentment anunciat “Run Fast Sleep Naked”, primer llarg com a Nick Murphy, que culminarà la transició el proper 26 d’abril. Com a avançament ens arriba Sanity, una aproximació més orgànica i juganera al so dels seus inicis, amb un suggerent videoclip gravat a Canàries. I també ens arriba la notícia que Nick Murphy actuarà el dia 5 d’octubre a la sala Apolo de Barcelona dins de la gira de presentació mundial de Run Fast Sleep Naked. Serà la primera vegada que puguem veure a l’artista anteriorment conegut com Chet Faker a Catalunya.

- Publicitat -

Les entrades sortiran a la venda aquest divendres a les 10 del matí al web del Primavera Sound.