El Mercat de Música Viva de Vic apostarà, encara més, aquest any per les noves descobertes musicals en l’àmbit nacional i internacional. Aquesta 31a edició tindrà lloc del 18 al 21 de setembre i estarà molt marcada per les estrenes, ja que dels 70 espectacles musicals que es podran veure, 30 seran primícia de l’MMVV.

Presentaran nou material A Contra Blues, Mazoni, Lagartija Nick, Gertrudis, Ferran Palau, Javier Rubial o l’osonenca Carla Serrat, entre altres.

El concert inaugural

- Publicitat -

El concert inaugural aquest any estarà a càrrec de l’artista berlinesa Juliane Heinemann, la guanyadora del premi Puig-Porret 2018, que presentarà la seva obra L’últim camí de Walter Benjamin. Aquesta relata la figura de l’escriptor i filòsof alemany a través de la música electrònica i textos de diversos poetes d’arreu, com Màrius Torres o Antonio Machado.

Grans caps de cartell

La Plaça Major i el Sucre han estat sempre els escenaris principals, i aquest any els ocuparan artistes de gran renom. El tret de sortida el donarà Balkan Paradise Orchestra, el divendres al vespre a la Plaça Major.

La vetllada la tancaran Koers, que presenten el seu nou EP, i Joan Garriga i el Mariatxi galàctic, a la mateixa Plaça. Al Sucre, actuaran Deba, Iseo & Dodosound i Lildami.

Dissabte ens acompanyaran Dorian, The Crab Apples i El Petit de Cal Eril, a la Plaça; i Búhos i Adala al Sucre.

Pel que fa a la programació infantil, s’han programat 2princesesbarbudes, La fada despistada, Marc Parrot i Eva Armisén, i Ruma.

Les coproduccions

Hi ha dues propostes co-produïdes enguany: Nico Roig, que estrenarà el dissabte el seu nou disc en què el públic viurà una curiosa experiència auditiva amb auriculars; i la banda coreana Dulda amb companyia del flamenc-jazz d’Aurora.

Participació portuguesa

El festival aquest any comptarà amb la participació d’unes quantes propostes musicals amb accent portuguès. Actuaran Palankalama, Jorge Da Rocha o P.L.I.T. S’ha destacat l’actuació de Lina i Raül Refree, una combinació del fado de la cantant portuguesa amb la visió pop del guitarrista i pianista català.

Queda clar, doncs, que el Mercat de Música Viva de Vic arriba més carregat que mai de propostes noves, de proximitat, de tots els gèneres i de tots els colors.