Pitchfork va publicar una llista amb les 200 millors cançons dels últims 10 anys fa uns dies, i avui ho ha tornat a fer amb els millors àlbums de la dècada. Si bé l’anterior llista va provocar certa controvèrsia, aquesta encara ho ha empitjorat.

En la primera posició hi trobem “Blonde”, de Frank Ocean. Aquest disc va ser publicat l’any 2016, amb una bona rebuda tant del públic com de la crítica. No obstant això, el fet de posicionar-lo com el millor disc dels últims 10 anys ha provocat la indignació de moltes persones.

En el Top 5 hi trobem “My Beautiful Dark Twisted Fantasy”, de Kanye West; l’àlbum homònim de Beyoncé de 2013; “To Pimp a Butterfly”, de Kendrick Lamar i “The Idler Wheel Is Wiser Than the Driver of the Screw and Whipping Cords Will Serve You More Than Ropes Will Ever Do”, de Fiona Apple, respectivament.

- Publicitat -

Els noms que conformen les cinc primeres posicions són prou sorprenents. Deixant de banda el “més que condecorat” disc de Kendrick Lamar, la resta d’àlbums no són els discs més escoltats o citats com a referents de la dècada del 2010.

Cal destacar també l’aparició d’“El Mar Querer”, de Rosalía, a la posició 36 i les múltiples aparicions de Tame Impala, David Bowie o de Vampire Weekend al número 8.

I, com no podia ser d’una altra forma, hi ha hagut baixes greus com les d‘Adele o Bruno Mars o la baixa posició d'”AM”, d’Arctic Monkeys.