La prestigiosa revista digital de Chicago Pitchfork ha publicat avui un llistat de les 200 millors cançons de la dècada del 2010. Ara que ja en som a les acaballes, el mitjà ha decidit que hi ha prou perspectiva per enumerar les 200 peces que millor emmarquen i defineixen l’última dècada.

Entre les cançons destaca Malamente‘, de Rosalía en la posició 23. La catalana ha aconseguit entrar a llista en una posició realment elevada, i encara més increïble és el cas si tenim en compte que Pitchfork la va premiar amb el millor videoclip de 2018.

En la primera posició trobem ‘Alright, de Kendrick Lamar. Aquesta cançó es va publicar dins l’elogiat i més que reconegut disc “To Pimp A Butterfly. La revista afirma que “cap cançó ha aconseguit una rebuda tan bona per part del públic i de la crítica”, i que s’ha convertit en un “himne de la classe mitjana afroamericana actual”.

- Publicitat -

Dins del TOP 5 hi trobem ‘Oblivion , de Grimes; ‘Dancing on My Own‘ de Robyn; ‘Formation‘ de Beyoncé i ‘Thinkin About You‘ de Frank Ocean; respectivament.

Dins de la llista hi hem trobat molts artistes que han repetit amb dues, tres i quatre cançons. Beyoncé, Kendrick Lamar, Frank Ocean, Daft Punk o Kanye West són alguns dels artistes que més cops han repetit. I tot i que el hip hop ha sigut el gènere clarament dominant, cal destacar l’aparició d’altres gèneres amb exponents com David Bowie i la seva ‘Blackstar‘, Cloud Nothings o Radiohead.

Tot i això, hi ha hagut grans buits dins la llista que encara ningú entén com no apareixen. El mega-èxit Uptown Funk’, ‘Reflektor‘, d’Arcade Fire o, senzillament, cap cançó de Lady Gaga són algunes de les moltes absències de la llista.

TOP 10

1 KENDRICK LAMAR – ALRIGHT
2 GRIMES – OBLIVION
3 ROBYN – DANCING ON MY OWN
4 BEYONCÉ – FORMATION
5 FRANK OCEAN – THINKING BOUT YOU
6 AZEALIA BANKS – 212
7 MITSKI – YOUR BEST AMERICAN GIRL
8 SOLANGE – CRANES IN THE SKY
9 LANA DEL REY – VIDEO GAMES
10 LIL UZI VERT – XO TOUR Llif3