Rosalía s’erigeix com la gran triomfadora de la gala dels Grammy Llatins celebrada a Las Vegas aquesta matinada. El segon disc de la cantant de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), “El mal querer“, s’ha endut cinc de les set estatuetes a les quals aspirava a la cerimònia de la indústria de la música llatina: la de millor àlbum de l’any, millor àlbum vocal de pop contemporani, millor disseny d’empaquetatge i millor enginyeria de gravació per la producció del Guincho.

La col·laboració de Rosalía amb J Balvín, ‘Con altura’, s’ha proclamat com la millor cançó de l’any de la música urbana. La indústria de la música llatina no només volia premiar la novetat que suposa “El mal querer“, sinó que també recompensava la inclusió en la música urbana irònicament el mateix any que l’Acadèmia hi havia cancel·lat la categoria de flamenc.

Alejandro Sanz i Camila Cabello es van endur el gramòfon daurat de millor enregistrament de l’any per ‘Mi persona favorita’. La indústria també va premiar el rock de Andrés Calamaro, Puerto Rico, la carrera de Juanes i el llegat de Vicente Fernández.

- Publicitat -

La gala no va tancar amb l’entrega d’un premi, sinó amb Bad Bunny cantant ‘Callaíta‘ evidenciant la dificultat de definició de la música llatina el 2019. Pujava a l’escenari amb un vas de què assegurava contenir una barreja de mel i llimó, i marcant les línies vermelles advertia: “A toda la gente que pertenece a la Academia, con todo respeto, el reguetón es parte de la cultura latina“.