Ja hi ha títol, portada i data de publicació pel nou disc dels Sopa de Cabra. Serà el 28 de febrer quan arribi “La Gran Onada”.

Així com l’atmosfera de “Cercles” era l’aire, el de La gran onada és l’aigua, el mar, que es troba present a totes les cançons. L’onada, l’element més transformador del mar, evoca infinitats de lectures, com la climàtica, la social o la política. Després de l’estrena de “Farem que surti el sol”, cançó dedicada a la tasca de l’ONG Open Arms, avui dimecres a la mitjanit Sopa de Cabra avançarà tres noves cançons titulades “Deien adéu”, “Em trenques el cor” i “Fronteres”.

“Deien adéu” és una cançó pop rock amb moltes referències als 80’s, però amb sonoritat actual. Parla del canvi d’era, del canvi de paradigma, a base referències més o menys explícites a mites generacionals com Led Zeppelin, ACDC o Dylan.
“Em trenques el cor” és la cançó de La gran onada que connecta més amb els orígens dels Sopa. Al contrari de la resta del disc, que mira cap al mar i els paisatges oberts, aquesta cançó mira cap al rock urbà, amb patrons i recursos actuals.
“Fronteres” és un mig temps que recrea un paisatge sonor més èpic. Una cançó a dues veus amb Núria Moliner, cantant del grup Intana. La temàtica se centra en els refugiats que, al contrari dels diners, topen amb les fronteres i no tenen paradisos.

- Publicitat -

La nova etapa dels Sopa de Cabra els ha tornat a consolidar com una de les formacions puntals del pop rock dels Països Catalans. Bona mostra d’això és la gira de presentació del nou disc, que començarà el 14 de març al Cruïlla de Primavera al Poble Espanyol de Barcelona, i que continuarà el 27 de març al Teatre la Llotja de Lleida, el 4 d’abril a l’Auditori de Girona (amb totes les entrades exhaurides), dissabte 18 d’abril al Tarraco Arena de Tarragona. A aquestes dates s’hi acaben de sumar els concerts a l’Atlàntida de Vic el 21 de novembre, a l’Auditori de Granollers el 17 d’octubre i al Teatre Auditori de Sant Cugat el 18 de desembre.