El Festival Cruïlla ha emès un comunicat on ha explicat que davant les noves mesures de desescalada que va anunciar el govern espanyol, és molt improbable que l’edició 2020 pugui arribar-se a celebrar. També apunten que no poden prendre la decisió final per una sèrie de motius.

Segons expliquen des del festival i tal com també va apuntar el Resurrection Fest en el seu comunicat, ha de ser el govern espanyol qui decreti la cancel·lació de grans esdeveniments per causa de força major. Des del Cruïlla expliquen que tenen centenars de contractes que no es poden cancel·lar sense aquesta condició. Tampoc hi ha cap assegurança que cobreixi aquesta situació ni pel festival ni per les 4000 persones que treballen en el festival, des de tècnics de so, cambrers, seguretat o els artistes entre altres.

Sembla que el proper 5 de maig el govern espanyol ha de prendre les decisions específiques sobre aquests tipus d’esdeveniments.

- Publicitat -

Des del Cruïlla apunten que fa temps que treballen en diferents escenaris, entre elles la d’ajornar el festival fins el 2021. En cas que es prengués aquesta decisió, les persones que haguessin comprat entrades podrien conservar-les per l’any vinent, aprofitar els diners d’alguna altra manera o recuperar l’import.

Ahir mateix els promotors musicals van denunciar la falta d’inacció del govern espanyol i va reclamar amb urgència que es declari l’estat de força major fins a la tornada a la normalitat per poder cancel·lar els esdeveniments i així poder actuar sota l’empara del marc legal.