Per primera vegada a la història aquesta setmana no sortirà publicada la llista dels àlbums més venuts a l’estat espanyol, a causa de la pandèmia de coronavirus i la situació de confinament, que no permet comprar discos en format físic i per tant des de Promusicae han decidit suprimir la llista d’àlbums durant aquest excepcional període que ens trobem. Tampoc es publicarà la llista dels DVD’s musicals ni recopilacions.

La setmana passada es va viure una sorprenent llista de vendes en àlbums que van entrar al top 100 dels més venuts amb noms com Palmira Chumacero, Narda Chumacollqui o Inocencia Chuquipionda que entraven al top 100 amb unes vendes de només 10 unitats.

Des de Promusicae estimen que les pèrdues que s’estan produint són d’uns 40 milions d’euros, gairebé la meitat de la facturació anual de la venda de música en format físic.

- Publicitat -

La nota de premsa explica que des de Promusicae i AGEDI treballen amb la idea de fusionar la llista d’àlbums físics amb la de discs en streaming, per aconseguir una única classificació.

Aquests dies per saber què és el més escoltat i seguit s’haurà de consultar el Top 100 de Streaming d’Àlbums.