Kae Tempest, fins ara Kate, ha difós un comunicat a través de les xarxes socials explicant que ha deixat d’identificar-se amb el pronom “she/her” i que ara passa a ser “they/them”. En anglès aquest pronom no implica cap gènere i s’empra pel que aquí coneixem com a “no binari”. A més, ha anunciat que deixa el seu antic nom enrere per anomenar-se Kae, llegit com la lletra K en anglès.

“He estat lluitant per acceptar-me tal i com sóc durant molt de temps. He intentat ser el que pensava que la gent volia que fos per no arriscar-me al rebuig. Aquesta manera d’amagar-me m’ha portat tot tipus de dificultats a la meva vida. I aquest és el primer pas per conèixer-me i respectar-me millor. M’ha encantat ser Kate, però estic començant un procés i espero que m’acompanyeu”, declarava l’artista.

“Sé que és quelcom tant important per mi com ho és per qualsevol persona, però degut al meu rol com artista, és d’alguna manera una decisió pública i també privada”, afegia. “Aquesta és una era de reconeixement. De manera privada, local, global. Per mi la pregunta ja no és quan canviarà això sinó com de lluny puc anar per trobar el canvi i portar-lo fins aquí. Vull viure amb integritat i aquest és un pas això.”, deia també l’escrit que ha compartit tant a Instagram com a Twitter.

- Publicitat -

El seu nou nom, Kae, apel·la en anglès a un tipus d’ocell que s’associa a la comunicació, la curiositat, l’adaptació als nous temps i al coratge, com és la cotorra. A partir d’ara signarà llibres i discos amb aquest nom, esperem que tant exitosos com fins ara. The book of traps and lessons Let them eat chaos han estat entre els treballs conceptuals més publicats els darrers anys.

Si bé és cert, com Tempest ha indicat al comunicat, que li importa molt la seva privacitat, mai havia amagat que li agraden les dones en lletres com “Thirsty”, per exemple. La decadència d’Europa, el racisme o la deriva de la societat eren alguns dels grans temes que també ocupaven les seves lletres.