Fa deu dies us parlàvem d’una nova promesa de la música pop anomenada Olivia Rodrigo, que en 48 hores superava les xifres de Bad Bunny a Spotify i la situaven com l’artista més escoltada al món amb ‘drivers license‘.

Des de llavors tothom ha començat a parlar d’aquesta jove de 17 anys, provinent de la factoria Disney i en pocs dies ha aconseguit situar-se com a número 1 al Regne Unit, entrar al top 10 de la llista espanyola, on és l’única artista que no canta en castellà i que en forma part i ara també s’ha situat al número 1 directe als Estats Units amb alguns rècords a les seves esquenes.

Tal com expliquen des de Billboard en els 63 anys d’història de la llista, només 48 cançons havien aconseguit debutar al número 1 i ‘drivers license’ és una d’elles. Però això no és tot:

- Publicitat -
    1. La cançó també ha aconseguit el rècord de diners recaptats per un senzill debut d’una artista amb 76,1 milions de dòlars.
    2. Rècord d’streaming, superant les xifres de ‘WAP’ de Cardi B i Megan Thee Stallion.
    3. Rècord a Spotify. És la cançó que més reproduccions ha aconseguit en una sola setmana en tota la història.
    4. És la cançó més reproduïda a tot el món a través d’Apple Music.
    5. Olivia Rodrigo ha aconseguit amb ‘drivers license’ ser la cançó més sol·licitada amb Alexa a tot el món.

Una de les claus de l’èxit podria ser la història de desamor que parla la cançó i que hauria fet que la cantant modifiqués la lletra a última hora. Això va passar quan Rodrigo va trencar amb la seva parella Joshua Bassett, un altre actor de la sèrie High School Musical. Segons sembla, aquest trencament va ser culpa de Sabrina Carpenter, una altra noia Disney i la qual Rodrigo fa referència en un moment de la cançó com “la rossa que és una vella, una vella amargada”.

Pocs dies després de l’estrena de ‘drivers license’, un altre dels implicats, la seva exparella Joshua Bassett ha estrenat una cançó anomenada ‘Lie lie lie’, que sembla una resposta a la peça de la seva exparella. Veurem si la tercera implicada també estrena cançó pròximament.