El duet francès Daft Punk ha anunciat la seva separació després de 28 anys de carrera musical. La notícia s’ha donat a conèixer a través d’un vídeo anomenat “Epilogue”, extret de la seva pel·lícula Electroma del 2006.

En el vídeo podem veure el músic Guy-Manuel de Homem-Christo allunyant-se a l’horitzó i acaba amb l’epitafi 1993-2021.

- Publicitat -

Ara mateix es desconeixen els motius del comiat del duet, que en un principi havia dit que la seva intenció era tornar un cop finalitzada la pandèmia. La publicista dels francesos, Kathtryn Frazier, ha confirmat a Pitchfork el comiat definitiu de Daft Punk, sense donar cap raó concreta. També es desconeix si seguiran creant música per separat o si han posat punt final a la seva etapa musical.

Daft Punk van començar el 1993 i quatre anys més tard van debutar el 1997 amb “Homework”, disc on trobàvem temes com ‘Around the world’ o ‘Da funk’ i quatre anys més tard van arribar al cim del món amb “Discovery”  gràcies a cançons com ‘One more time‘ o ‘Harder, Better, Faster, Stronger’.

Després d’un període llarg on no acaben de triomfar, el 2013 van tornar amb “Random Access Memories“, en col·laboració amb Nile Rodgers que els van tornar al capdamunt de les llistes mundials i on trobàvem el seu hit ‘Get lucky’.

Des de llavors han estat col·laborant amb altres artistes com una coproducció amb Kanye West de “Yeezus”, col·laboracions amb Pharrell Williams o dos èxits amb The Weeknd ‘Starboy’ i ‘I feel it coming’. El 2017 va arribar ‘Overnight’ amb Parcels.