L’organització de Cruïlla anuncia avui la incorporació de Natos & Waor, Casa Azul, Delafé, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic i Muerdo al seu cartell, cinc noms que s’uneixen a altres ja anunciats com Kase.O, Two Door Cinema Club, Editors, Manel, Morcheeba, Of Monsters and Men o Dorian, entre molts d’altres.

En el cas de Natos & Waor, el seu concert estava previst per al dia 9 d’abril al Sant Jordi Club, però finalment la situació sanitària no ha permès realitzar-lo a la data prevista i actuaran el dijous 8 de juliol al Parc del Fòrum en el marc del Festival Cruïlla.

En aquest sentit, Residente i Fat Freddy’s Drop han anunciat la cancel·lació de les seves gires internacionals previstes per aquest estiu i lamentablement els seus concerts previstos al Festival Cruïlla s’han vist afectats i no es podran celebrar.

- Publicitat -

L’organització del festival aprofita aquest anunci per reafirmar el seu compromís i confiança en la celebració de la propera edició del Festival i ho fa a través d’un comunicat que reproduïm a continuació.

Per què seguim creient en el Cruïlla 2021?

Quan parlem amb els nostres amics, familiars o parelles, sembla difícil defensar que estem preparant un festival de música per a l’estiu de 2021. Perquè ja fa un any que vivim instal·lats en aquesta incertesa diària, que fa que qualsevol pla per al mes vinent sembli una utopia. Llavors, per què seguim treballant en el Cruïlla 2021? I, encara més important, per què hi seguim creient amb tanta fermesa?

Pensem que és important explicar-te els principals motius que ens porten a imaginar un festival de gran format al juliol. Perquè, en temps incerts, els arguments són doblement valuosos. I perquè no n’hi ha prou amb que nosaltres ho visualitzem, volem que tu també hi creguis i que ho fem possible junts.

***

Al 2020 vam ser un exemple d’afany, tenacitat, rigor i superació. Amb el Cruïlla XXS vam demostrar que és possible mantenir viva l’activitat cultural i al mateix temps ser rigorosos amb els protocols sanitaris. Vam provar que la cultura en directe no era la causant de la propagació de la Covid-19, que la nostra activitat era segura, i gràcies a això la cultura va passar de ser la primera en tancar a ser una de les darreres activitats a ser confinades quan ha tornat a augmentar el risc.

Aquest trajecte ens ha portat a estar en contacte amb experts sanitaris, a col.laborar amb les autoritats del país i a promoure, juntament amb els altres grans festivals, el concert que el proper 27 de març farà que 5.000 persones puguin ballar i saltar sense distàncies de seguretat. Durant l’actuació de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi, serà més segur estar entre el públic que passejant pel carrer, perquè tots els assistents hauran tingut un resultat negatiu en un test d’antígens. Crearem el que s’anomena una “bombolla sanitària”. Un any després de l’inici del confinament tornarem a gaudir d’un concert tal i com ho fèiem abans.

Som i serem rigorosos, no posarem en risc a ningú, treballarem amb l’acompanyament dels experts i de les autoritats, però tenim la confiança que aquest estiu generarem una bombolla sanitària al Parc del Fòrum que permetrà oferir un festival de música en les mateixes condicions, o molt similars, a les que gaudíem abans de la Covid-19.

***

Aquest any, al Cruïlla ens sentim doblement afortunats pel públic que tenim. El 95% de vosaltres feu vida a Barcelona o us desplaceu des de diferents parts de Catalunya. I, a més, sabem que la majoria de vosaltres no només espereu veure grans estrelles internacionals, sinó que teniu interès per la música feta a casa i esteu disposats a fer pinya per reactivar la cultura en directe del país.

Tot això ens porta a presentar-vos nous artistes avui. I us volem donar les gràcies a tots aquells que vàreu conservar la vostra entrada del Cruïlla 2020, així com a tots els que seguiu comprant entrades en uns temps tan incerts. Sense vosaltres res d’això tindria sentit.

El passat estiu, el Cruïlla XXS va ser un gran exercici de civisme, on vàrem demostrar que hi ha maneres de fer cultura amb seguretat. Aquest estiu, anirem una mica més enllà i demostrarem que tenim els protocols sanitaris adequats per tornar a ballar, cantar i abraçar-nos amb total seguretat.

Viurem una edició especial en un moment excepcional, que segurament recordarem tota la nostra vida.