Els oients del programa ‘Catalunya Exprés Magazine’, de Ràdio 4, han escollit per votació popular el que consideren el millor disc editat en català durant el 2020: ‘Iceberg’ de Miki Núñez.

El cantant terrassenc ha guanyat amb el Premi Disc Català de l’Any 2020 que acredita ‘Iceberg’ com l’àlbum català més destacat de la temporada, segons els oients de Ràdio 4. A més, Miki Núñez han aconseguit amb aquest treball, el segon de la seva discografia, colocar les seves cançons entre les més punxades l’any 2020 a les emissores de ràdio a Catalunya segons la llista publicada per APECAT (L’Associació de Productors i Editors Fonogràfics i Videogràfics Catalans).

Miki Núñez ha rebut la notícia del premi ‘en directe’ al programa de Gemma Nierga, Cafè d’Idees.

- Publicitat -

El disc de Miki Núñez ha aconseguit més vots que la resta de finalistes, per ordre el seguien Segonamà amb el disc ‘Erial’, Txarango ‘De vent i ales’, The Tyets – ‘El pipeig’, Stay Homas – ‘Agua’, Gemma Humet – ‘Màtria’, Buhos – ‘El dia de la victòria’, Els Amics de les Arts – ‘El senyal que esperaves’, 31 Fam – ‘Valhalla vol. 1’ i Blaumut – ‘0001’.

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc el dilluns 29 de març a les 19h a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona amb l’actuació en acústic de Miki Núñez. L’aforament estarà limitat a 60 persones. Les invitacions VIP per poder assistir a la festa es podran aconseguir a través de la web de Ràdio 4.

El premi Disc Català de l’Any de Ràdio 4 és el guardó més antic de tots els que s’atorguen en l’àmbit de la música cantada en català. Va néixer l’any 1979 de la mà de Joan Ramon Mainat al seu programa ‘Cançons al vent’ i en el seu palmarès hi figuren noms com Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, La Trinca, Marina Rossell, Sau, Antònia Font, Gossos, Els Amics de les Arts, Els Catarres i Obeses.

L’última edició la va guanyar el grup Porto Bello amb l’àlbum ‘L’ull de la tempesta’.