Aquest matí RAC105 ha anunciat la llista completa dels guanyadors dels #PremisRAC105. Albert Buscarons, coordinador de RAC105, i Jofre Llombart, sotsdirector de RAC1 i RAC105, han estat els encarregats de desvelar-nos els set premiats, en una roda de premsa a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm.

El jurat dels Premis RAC105, format per Jofre Llombart (sotsdirector de RAC1 i RAC105), Albert Buscarons coordinador rac105 (RAC105), Agnès Marqués (No ho sé de RAC1), Silvia Colomé (Cultura de La Vanguardia), Laura Duran (Canet Rock), Jordi Herreruela (Festival Cruïlla) i el doctor Bonaventura Clotet, han triat els següents guanyadors:

- Publicitat -

El primer que s’ha anunciat ha estat el premi a la cançó que més ha sonat a RAC105 durant l’últim any. Aquest reconeixement és per a Suu. El seu Tant de bo ha estat el tema que més han escoltat els oients de l’emissora.

Buhos és el guanyador del premi al millor directe gràcies al seu nou espectacle Teràpia col·lectiva, que s’ha fet amb totes les mesures de seguretat pel covid-19 i que, a més a més, ha sabut reinventar-se amb un nou concepte de concert.

Gravar en temps de pandèmia tampoc ha estat una cosa fàcil, i per això Escriurem #JoEmCorono de Miki Núñez, en la seva versió col·lectiva, ha guanyat el premi al millor videoclip.

Eso que tú me das, de Jarabe de Palo, ha estat escollida com a millor cançó. Un tema que forma part de l’últim treball de Pau Donés. Per la seva part Nil Moliner i el seu últim disc, Bailando en la batalla (Ahora más que nunca), és el guanyador de la categoria a millor àlbum.

Stay Homas són els guanyadors del premi de grup revelació, un reconeixement merescudíssim després de la seva arrencada apoteòsica.

El públic havia de tenir veu i vot als Premis RAC105 amb la votació a millor artista o grup patrocinada pel Festival Cruïlla. Miki Núñez ha aconseguit fer-se un lloc importantíssim en l’escena catalana i ha aconseguit ser un personatge molt estimat que, a més, premia amb molt de seguiment els seus mèrits artístics. Per això, amb un 39% dels vots, el Premi RAC105 a millor artista és per a Miki Núñez.

Però no només s’han anunciat els premiats; també hem pogut saber les actuacions que tindrem a la gala dels Premis RAC105. Passaran per l’escenari Stay Homas, Suu, Beth, Nil Moliner i Els Amics de les Arts. I per primera vegada viurem l’estrena en directe de la nova cançó de Doctor Prats i el duet de Sara Roy i Miki Núñez.

Tots els assistents hauran de passar un test d’antígens previ, gràcies a Cetir Ascire, i se seguiran totes les mesures de prevenció i seguretat marcades per les autoritats. La gala, que presentaran Marc Giró i Montse Vidal, també es retransmetrà en directe per RAC105 des de les 20 h.