Foto: Gemma Martz

Per segon any consecutiu, l’Acústica, el festival que tradicionalment tanca la temporada d’estiu, se celebrarà en el format Les Nits d’Acústica, la seva versió adaptada al Covid, que tant d’èxit va tenir la passada edició. Aquest format garanteix tant seva celebració com la seguretat del públic ja que compleix escrupolosament totes les mesures decretades pel Procicat: Concerts a l’aire lliure, mascareta obligatòria, públic assegut, espai de separació entre unitats afectives, entrada i sortida esglaonada i traçabilitat de dades dels assistents.

La segona edició de Les Nits d’Acústica tindrà lloc els dies 26, 27 i 28 d’agost. Amb la intenció de respectar l’esperit de l’Acústica, cada dia es realitzaran un mínim de sis concerts simultanis entre les 18 h i les 02 h de la matinada. En cas que hi hagi restriccions horàries, s’avançaran els horaris dels concerts per tal d’acabar a les 00.30h.

Les Nits d’Acústica tornaran a combinar concerts amb entrada lliure i reserva prèvia amb concerts de pagament, tot i que l’organització ha treballat intensament per a oferir a preu reduït que va de 6€ a 18€, que es reinverteixen en el finançament del propi festival.

- Publicitat -

La programació compta amb els grans artistes del moment com l’argentina amb un peu a Barcelona, Nathy Peluso o les propostes de Manel, Oques Grasses, Zoo, Rigoberta Bandini, Macaco o Els Pets. L’Acústica també aposta per l’escena emergent, marca de la casa. En aquest sentit, hi actuaran Marcel i Júlia, Ginestà, l’artista empordanesa Joina i els guanyadors del Sona9, Reïna. Finalment, seguint amb la voluntat de donar suport al talent local, l’Acústica ha realitzat una crida de grups emergents de la ciutat de Figueres. En total s’han rebut més de vint propostes de diferents estils i molta qualitat. Els tres grups seleccionats són Somboits, Entresol2a i Guillola.

La programació familiar de l’Acústica, l’Acustiqueta, compta amb Xiula, un dels grups més en forma d’aquesta temporada, i amb els habituals al festival Di-versiones, que faran dos passis.

Tant les entrades dels concerts de pagament com els gratuïts, es posen a disposició del públic avui dimecres a les 20h al web del festival.

Enguany el festival es fa seu l’eslògan “La Cultura també cura”. Els científics certifiquen que la cultura -en aquest cas la música en viu- ajuda a desconnectar de l’estrès, a crear lliurepensadors i a empoderar més les persones davant de la crisi social i sanitària.

Se segueix apostant per la vessant social del festival amb l’acció del got solidari. La recaptació de la venda dels gots anirà destinada a l’entitat Caritas At Empordà Interior, una entitat que està sempre al costat dels més desvalguts i que ens aquests moment de crisis social necessita més ajuda que mai.

PROGRAMACIÓ PER DIES I HORARIS

Dijous 26 agost
20:00h . REÏNA . Plaça Josep Pla. Entrada lliure amb reserva prèvia
21:00h . JOINA . Plaça Josep Pla . Entrada lliure amb reserva prèvia
21:30h . PAU VALLVÉ . Plaça Catalunya . 6 €
21:30h . RIGOBERTA BANDINI . Parc de les Aigües . 10 €
23:30h . SOMBOÏTS . Plaça Josep Pla. Entrada lliure amb reserva prèvia
00:00h . MISHIMA . Plaça Catalunya . 10 €
00:00h . LA PEGATINA . Parc de les Aigües. 10 €

Divendres 27 agost
18:00h . XIULA . Teatre Jardí . Entrada lliure amb reserva prèvia
21:00h . MARCEL I JÚLIA . Plaça Josep Pla . Entrada lliure amb reserva prèvia
21:30h . Grup per determinar . Plaça Catalunya .
21:30h . MANEL . Parc de les Aigües . 18 €
23:30 h . ENTRESOL SEGONA . Plaça Josep Pla . Entrada lliure amb reserva
00:00h . MACACO . Plaça Catalunya . 10 €
00:30h . OQUES GRASSES . Parc de les Aigües. 15 €

Dissabte 28 agost
18:00h . DI-VERSIONES . Teatre Jardí . Entrada lliure amb reserva prèvia
21:00h . GINESTÀ . Plaça Josep Pla . Entrada lliure amb reserva prèvia
21:30h . OVIDI 4 . Plaça Catalunya . 6 €
21:30h . NATHY PELUSO . Parc de les Aigües . 18 €
23:30h . GUILLOLA . Plaça Josep Pla . Entrada lliure amb reserva prèvia
00:00h . ELS PETS . Plaça Catalunya . 10 €
00:30h . ZOO . Parc de les Aigües. 15 €