El Black Music Festival comença a celebrar el seu 20è aniversari amb la primera confirmació de la seva edició de 2022: La cantant francesa Zaz, autora d’èxits mundials com “Je veux” o “On ira”, publicarà el seu cinquè disc aquesta tardor i el presentarà al festival de Girona en el marc de la gira mundial “Organique Tour”. En aquests nous concerts l’artista es mostrarà més propera que mai, en un retorn a la seva essència. El públic podrà tornar a gaudir de la personalitat i el món únics de l’artista i descobrir plegats noves facetes del seu art i tornar a enamorar-se de les seves grans cançons.

El concert serà el dia 19 de març en col·laboració amb l’Auditori de Girona. Les entrades es posaran a la venda pròximament tot i que ja es pot accedir a una llista d’espera al web del Black Music Festival.

En paral·lel, l'”Edició Especial” repartida durant tot 2021 del Black Music Festival continuarà aquesta tardor amb actuacions com “Disco Fever” de la Black Music Big Band i l’Ensemble Jove Orquestra de les Comarques Gironines el 3 d’octubre a l’Auditori de Girona on versionaran èxits de la música disco amb col·laboracions de luxe com la Nina o Ramon Mirabet. També a l’Auditori de Girona, el 12 de novembre actuarà el grup nord-americà Ghost-Note, un duet format pel bateria Robert Sput Searight i el percussionista Nate Werth, tots dos dels llegendaris Snarky Puppy. Aquesta proposta d’afrobeat, hip hop, psiquedèlia i world music, compta amb súper-músics que solen acompanyar artistes com Kendrick Lamar, Erykah Badu o Justin Timberlake.

- Publicitat -

Un altre dels moments màgics de l'”Edició Especial” del Black Music Festival 2021 també serà el concert que homenatge el 30 aniversari de la mítica pel·lícula The Commitments amb el músic i actor protagonista Andrew Strong el 22 d’octubre a la Sala Atrium de Viladecans i el 23 d’octubre a La Mirona de Salt. Abans del concert, el Cinema Truffaut de Girona i la Sala Atrium de Viladecans projectaran la pel·lícula. Ja fa 30 anys de The Commitments, la pel·lícula irlandesa de culte que va arribar al cor de tota una generació que hi va descobrir i enamorar-se del soul. La pel·lícula va ser un èxit instantani: Va guanyar quatre premis Bafta i va estar nominada als Oscar i als Globus d’Or. I no només això. La seva magnífica i atemporal banda sonora va vendre 12 milions de discos i fins i tot va ser nominada a un Grammy.

Altres concerts programats per l’edició d’enguany són els de Movin’ Wes amb la secció de vent The Sidewinders que el 30 de setembre omplirà de funk i groove La Planeta de Girona i el de Mònica Green al Teatre Bartrina el 12 de desembre.

La programació del Black Music Festival 2021 Edició especial va començar a principis d’any amb els concerts de Ben L’Oncle Soul, Las Karamba, La Sra Tomasa, Koko-Jean & The Tonics amb Dani Nel·lo, Aiala i Lágrimas de Sangre.

La direcció del festival continua remarcant que aquesta és una situació excepcional i que per tant, en futures edicions el Black Music Festival tornarà a les seves dates i programacions habituals.