OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jofre Bardagí, va anunciar des de la ciutat alemanya la publicació del seu nou disc homònim, “Hamburg” (Música Global, 2019). El cantant de Glaucs, ha estat treballant sense fer soroll durant els últims dos anys, en aquest recull de cançons que ara ens presenta. 
Nou anys després del seu últim disc en solitari, “Música en blanc i negre”, i cinc anys després del seu últim disc amb Glaucs (“Hem conegut la nit”), ens presenta “Hamburg”, un disc equilibrat i madur, ple de melodies precioses i lletres colpidores. Un disc amb el seu segell inconfusible.

Jofre Bardagí, s’exposa de nou, i torna amb un disc ple de veritats, escrites des del més profund dels seus sentiments. Les cançons d'”Hamburg” parlen de sentir-se lluny, del pas del temps, de buscar un lloc, de relacions trencades o impossibles, de ser pare, en definitiva, de la vida de qualsevol de nosaltres. Un disc emotiu, creat a foc lent que extreu el millor d’aquest il·lustre cantant català. Cançons tendres, lluminoses i amb la ràbia de voler canviar el món. Totes les lletres estan explicades per ell mateix a la secció “cançó x cançó” dins de la seva pàgina web.

El disc inclou la cançó “L’Ordet i el Piopà, escrita a partir d’una de les últimes músiques que va compondre el seu pare, Josep Bardagí, mort ara fa 18 anys.
En Jofre aprofita la preciosa melodia del seu pare, per parlar-li, i explicar-li el goig que hagués sigut veure’l jugar amb la seva néta. Una cançó en què on també hi participa l’ Ordet Bardagí, de nou anys, i filla d’en Jofre. Amb arranjaments de quartet de corda de Pere Bardagí (germà de Josep Bardagí), i la guitarra acústica de Lluís Alsina (exmembre de Glaucs i nevot de Josep Bardagí), aquest és un preciós homenatge familiar a la figura de Josep Bardagí.

El disc, enregistrat majoritàriament a casa del mateix Jofre, i mesclat als estudis La Vall, ha comptat amb la participació de força músics habituals a les produccions de Jofre Bardagí:
Alexandre Rexach (Glaucs), Joaquim Xicoira, Berenguer Aina, Dani Ferrer (Love of Lesbian), Àngel Valentí (Glaucs), Jose Luís Vadillo (Glaucs), Joaquim Alabau…
I la participació del cantant Litus Ruiz Bosch, posant veu a la delicada “Com sempre hem fet”.

També ha estrenat el videoclip de la cançó “El Ramat”, creat per Tito Baraldés i el mateix Jofre Bardagí.