Després de 30 anys de carrera amb Dr. Calypso Jordi Manyà (guitarra, banjo) i Sergi Monlleó (Xeriff, cantant) van veure que encara no era temps de jubilar-se, i molt menys deixar Barcelona i el país sense referents musicals del Carib.

Així doncs van començar a reclutar músics per a fer una formació intentant recuperar el so clàssic dels grups de calypso i mento de primera meitat del segle XX, dels quals el màxim exponent va ser en Harry Belafonte els anys 50 i 60.

Amb aquesta filosofia van entrar a formar part del grup Jordi Casas (percusionista i membre de The Slingshots, Sr. Canari…) i Pablo Loyal (ukelele, Cadipsonians), tots dos adobats ja en directes. Per a completar la banda es van incorporar 3 nois de la nova fornada de músics amb gran nivell que ja han despuntat en l’escena musical. Aquests són Pablo Cullell (clarinet), Oriol Tonietti (percussió) i Tomàs Pujol (baix).

D’aquesta manera, la banda està recuperant cançons de l’entorn del Carib des de Jamaica o Trinitat, fins a la província de Llimón de Costa Rica, on es narrava la vida quotidiana amb un to irònic i alegre, però amb un punt crític i reivindicatiu.

Així, el grup fa versions i cançons pròpies amb un so clàssic i un punt de vista mediterrani per a aquestes tonades antillanes. Com no podia ser d’una altra manera, inspirats en els seus admirats calypsonians els anys 30, 40 0 ​​50 (Mighty Sparrow, Lord Kitchener, Lord Flea, Lord Melody …) es van posar el nom de LORD XERIFF I ELS CALIP6.

Ara ens mostren el primer treball d’aquesta formació, “Bacanal”. Un EP format per quatre temes amb una essència prou recognoscible pels fans de Dr. Calypso. El presentaran en directe en el marc del Jump In The Line Weekender, la gran festa de la Música Jamaicana a Barcelona, que tindrà lloc a la sala Upload de Barcelona el divendres 24 de maig.