Sopa de Cabra han tornat aquest divendres amb ‘Farem que surti el sol‘, l’avançament del seu nou disc, una peça que s’inspira en el drama que viuen els refugiats al Mediterrani i la tasca de salvament que realitzen oenagés com Open Arms. La nova cançó de Sopa de Cabra, produïda per Josep Thió, surt del seu format habitual i s’endinsa en un paisatge i en uns ritmes orgànics que bateguen al costat d’una electrònica intimista.

Sopa de Cabra ha volgut experimentar amb el clip una combinació de nous formats com el dels populars stories verticals, amb imatges cedides per Open Arms, imatges que s’han realitzat amb la col·laboració de joves sirians que malauradament han viscut el drama de la migració i unes noves imatges de Sopa de Cabra dalt del vaixell Astral, de l’ONG badalonina.

La superposició d’imatges reals del drama inhumà dels refugiats al Mediterrani, amb vídeo en format de mòbil que mostren una realitat idíl·lica i sovint fictícia, juntament amb el relat colpidor de la lletra i la música de “Farem que surti el sol” i el nexe en comú de la interpretació dels Sopa de Cabra al vaixell Astral, conflueixen en un clip necessari.

- Publicitat -

Aquesta és la primera de les tres cançons que el grup estrenarà abans de l’arribada del disc, prevista abans de la primavera.

La banda presentarà el nou disc durant el Cruïlla de Primavera en un concert que tindrà lloc el 14 de març al Poble Espanyol. Posteriorment estaran el 27 de març a La llotja de Lleida, el 4 d’abril al Festival Strenes de Girona i el 18 d’abril al Tarraco Arena de Tarragona.