“0001” és el nou disc de Blaumut que s’estrena avui i representa el retorn del grup des d'”Equilibri”, mantenint aquesta cadència de tres anys que acostuma a separar dos àlbums del grup. Com en altres treballs de Blaumut, “0001” és un disc ideat com una peça conceptual que gira al voltant de la condició humana, vorejant la seva part racional, l’emocional i la més física.

El grup s’ha “tancat” en una casa d’Arenys de mar, en un espai adaptat com a estudi, per compondre el disc d’una manera molt artesanal lluny de les pressions que comporta treballar en un estudi de gravació, amb l’objectiu de buscar l’essència de les cançons i treballar-les d’una manera acurada, amb temps i esprement-ne al màxim les seves possibilitats sonores. En aquest cas, el resultat d’aquesta recerca ha estat una sonoritat més acústica i simfònica que ens reemet als origens del grup -si mai els han perdut.

El grup ha volgut, així, experimentar amb diferent microfonia i sistemes de gravació com el binaural (mitjançant el qual es crea un efecte tridimensional del so), electrònica i tots els elements que hem tingut a l’abast a fi de crear l’atmosfera que millor vestia cada peça.

Tot això s’ha pogut fer amb en Joel Condal, com a enginyer d’àudio, qui, juntament amb el grup, ha produït el disc i ha fet les mescles amb Tomi Pérez, amb la col·laboració d’en Dani Espasa per a l’assessorament en els arranjaments i pianos.

Com ja és habitual, la música i els textos van de la mà amb la part gràfica del disc, amb portada i il·lustracions, creades pel mateix Xavi de la Iglesia, que acompanyen i enllacen cadascuna de les 13 cançons de l’àlbum.

L’àlbum es presentarà en directe el pròxim 30 d’abril a Girona dins el Festival Strenes amb entrades exhaurides i el 5 de maig a la Sala Barts de Barcelona.