Red Pèrill és “un mite vivent, abanderat del flow submarí”, “un paio de Twitter”, l’àlter ego d’algú que al seu DNI hi posa Marc Mateu i avui presenta “Safari”, la cara B del seu tercer àlbum, “Aquari/Safari”.

L’igualadí reapareixia a l’escena musical catalana el maig de l’any passat amb el celebrat single ‘La Clau’, recuperant la característica mascara d’snorkel de treballs anteriors i anunciant un disc en disc dues entregues. Finalment, l’“Aquari/Safari” de Red Pèrill queda completat amb un àlbum de deu temes que exploren l’univers psicodèlic de Marc Mateu. Un viatge musical en el que a més de Red Pèrill també hi trobem Oriol Vilella, a les guitarres; Àlex Almirall, al saxo, trompeta, sintetitzadors i cors; Marcel Torres, a la guitarra espanyola; o Edgar Massegú (Pulpopop) i Quico Tretze, a la veu. Aquest últim el productor i l’autor dels enregistraments i mescles del disc a l’Studio 13. Magí Batalla (L’ombre de ton chien, Revolta 21) s’ha encarregat del mastering des del Brasil.

Red Pèrill és tot un mestre del R’n’B d’autotune, segurament l’artista en perpetua revelació més veterà del panorama musical català (o l’equivalent a Benedicta Sánchez en el cinema espanyol). Paradoxalment és l’entrada d’aire fresc i renovat en l’escena actual, aportant una nova visió i perspectiva. Busseja pels ritmes electrònics emergents des d’una sonoritat retro, creant melodies hipnòtiques que conflueixen en un estil molt personal.

- Publicitat -