The Crab Apples han decidit presentar-nos el seu tercer àlbum mos a mos, sense presses, a manera de degustació. Elles mateixes confessen que tenien ganes de mimar les cançons i donar-los una entitat pròpia dins del disc. Per això, al gener de 2020 van treure la seva primera cançó en castellà Vidas Paralelas, a la que van seguir Spell, System Overload (amb un posterior remix a càrrec d’Alexander Som) i Cucarachas. Ara presenten Me da Igual, el seu segon tema en castellà, també de temàtica reivindicativa.

The Crab Apples porten més de 10 anys de recorregut com a banda i, a Me da Igual, ens expliquen les seves dificultats per encaixar en l’statu quo de la indústria musical amb una lletra camuflada en el que podria ser una història de desamor. Diuen haver intentat adaptar-se i seguir les regles del joc, cosa que les ha portat a la frustració en moltes ocasions per no sentir-se lliures o no aconseguir els seus objectius: “He intentado darte todo lo que me has pedido, pero aún así no ha sido suficiente, me defiendo a puños mientras tú disparas sin piedad”. A la conclusió a la qual han arribat és que més val ser sinceres amb el projecte i posar tot el teu cor en ell, que seguir una inèrcia aliena.
Malgrat el seu títol aparentment passota, aquesta cançó no podria estar més lluny del nihilisme. Per molt que The Crab Apples sentin que no encaixen en els esquemes establerts i que la carrera de fons s’està fent dura, aquí segueixen (i seguiran!), donant guerra.

Aquest cinquè senzill és una expressió de pop enèrgic amb evidents tocs d’electrònica, en la qual es confirma definitivament el nou camí que estan prenent les catalanes amb la producció de Víctor Valiente: samples de veu i de guitarra, sintetitzadors, bateries electròniques… Aquesta cançó té reminiscències a Zahara o MUCHO, dues bandes que admiren per justament la seva persistència en l’escena i per haver estat sempre genuïns i fidels a ells mateixos.

- Publicitat -