Roba Estesa comencen a mostrar el que serà el seu tercer disc. El primer avançament es titula “Oceà” i és una gran cançó que transita entre la poesia i la realitat, que posa en valor les contradiccions que ocupen diàriament a la gent jove. “Les persones joves vivim en constant canvi i frustració”, expliquen. “El futur és més incert i precari del que mai haguéssim imaginat. Amb tot, aquest sentiment de malestar sovint es veu salvat per l’Amor. Un amor no entès com aquella idea del monstre de la monogàmia heteronormativa, sinó com aquell motor energètic que genera xarxes de cures, que posa tot allò personal i allò relacional en un pla polític”.

“Oceà” és un tema pop que recull l’essència tradicional de Roba Estesa però que investiga noves maneres de presentar instruments i sonoritats en un pla més produït. La producció la firmen Joan Borràs (Oques Grasses) i Ferran Casas (Est Oest) de l’estudi El Mgtzm.

Aquest canvi de sonoritat més propera a l’urban va destapar-se a l’EP Dolors, que Roba Estesa -#lanovarobaestesa- va publicar l’any passat. Quatre cançons que han esdevingut el pont per entendre el seu tercer disc, que se submergirà en una producció d’estudi que degut a la pandèmia ha pogut ser pausada i que ve carregada de noves sonoritats fins ara no explorades i en temàtiques més emocionals que narratives.

- Publicitat -

El primer avançament del tercer disc de les Roba Estesa s’acompanya d’un videoclip firmat per la productora Volsvideos?. Representa una situació tràgica on cadascuna de les seves membres està tenint una lluita particular representada amb ferides i espais desolats. Tot i la desolació, la inspiració i la xarxa entre elles les du a contagiar-se de coratge i amor per tirar endavant. La catarsi final és col·lectiva, com el camí compartit. Una metàfora que vol inspirar a abordar les batalles -petites i grans- amb el moviment de la comunitat.