Avui us volem parlar dels Oxigen, un grup de joves de 13 a 15 anys (Júlia Ensesa, Mariona Callís, Joan Balaguer, Joan Matacàs i Pau García) que tenen com a gran passió la música. Van començar amb el projecte Sound On fent versions de temes que anaven des de Lady Gaga, passant per Amy Winehouse o clàssics com The Clash o Radiohead.

Mica en mica han anat provant altres coses com compondre els seus propis temes i aquesta setmana estrenen ‘Desitjos’ escrita per Miquel Abras.

‘Desitjos’ et recorda que el temps passa volant i s’ha d’aprendre a valorar i assaborir els moments siguin com siguin i vinguin com vinguin.
La seva música, la seva lletra et portarà a somiar, un element tan clau per la vida desitjable de moltes persones.

- Publicitat -

Hem pogut parlar amb ells i això és el que ens han dit:

Com us coneixeu entre vosaltres?

Joan Matacàs: Ens coneixem gràcies a la Black Music Big Band Junior que és una formació de joves de entre 8 i 16 anys. I també ens vam conèixer alguns a partir del Campus Rock de Girona que és un casal de música que es fa a Girona a l’estiu.

Qui compon els temes?

Joan Balaguer: De moment els temes propis que tenim han estat escrits per la Júlia i la Mariona, les cantants, exceptuant Desitjos, que la va fer en Miquel Abras. Però tenim pensat poder-ne composar tots cinc, ja que a tots ens agrada

Heu fet algun concert? A on us agradaria tocar?

Pau: Per una banda amb Sound On ja hem fet uns quants concerts, han estat una mica especials ja que van començar en el post-confinament, però per l’altre amb Oxigen no, com heu vist “Desitjos” és el nostre primer single i si de cares a l’any que bé traiem un disc ens molaria poder tocar al màxim llocs possibles ja siguin festes majors, algun festival, etc.

Com neix la cançó Desitjos? Què heu volgut explicar?

Mariona: La cançó Desitjos és escrita per Miquel Abras i el que vol transmetre és esperança i una visió optimista de la vida.

Heu fet covers de gent tan dispersa com Dua Lipa, Amy Winehouse o The Clash! Teniu referents molt variats! Com coneixeu a The Clash o Radiohead i com vau decidir donar un nou aire a les seves cançons?

Joan Balaguer: La majoria les havíem escoltat per casa, com és el cas de ‘Should I Stay or Should I Go’ de The Clash o Creep de Radiohead. Les més “actuals” coneixem de sentir-les pel carrer, a l’institut… Per fer les versions amb un nou aire, normalment ens inspirem en un grup de versions de Jazz que es diu Postmodern Jukebox.

Us veieu dedicant-vos a la música o de moment es un hobbie?

Tot va començar com un hobbie però a hores d’ara ens agradaria que arribes a ser la nostre professió, alguns aviat començaran el batxillerat artístic.

Quedeu entre setmana per assajar?

Pau: Si, habitualment solíem quedar cada divendres a uns bucs de l’espai Marfà de Girona abans de començar assaig de la (Black music big band) ja que tots els components hi anem, d’aquesta manera al acabar el nostre assaig ho empalmem amb l’altre. Però malauradament en la situació que estem, hem tingut alguns entrebancs amb tema horaris d’assaig / disponibilitat.

Ara que teniu aquesta cançó, la intenció és seguir i crear més temes propis?

Mariona: Sí ja n’hi ha algun de preparat i estem fent cançons noves que esperem que surtin aviat.

Teniu en ment publicar un disc?

Joan Matacàs: La veritat és que no ho hem parlat però la intenció és que sí. De moment ja tenim a punt un segon single que gravarem en breu.