Després que Els Amics de les Arts anunciessin que Eduard Costa abandonarà el grup, a Primera Fila hem volgut fer un recull de les cançons en què el cantant destaca més al llarg dels diferents àlbums publicats.

1.”Bed&Breakfast”: Liverpool

Una cançó que sorgia a partir del tema “Mecanoscrit del segon origen” (2005), on l’Eduard iniciava la narració de la catàstrofe que s’havia produït. Una primera estrofa amb to superb, presència vocal, i que actuava com a generadora de dramatisme. Catalunya és radioactivitat.

- Publicitat -

2.”Espècies per catalogar”: L’home que dobla en Bruce Willis

Entre veu de falset i un gran ampli rang vocal, Eduard Costa inicia aquest tema en solitari sobre una lleugera base de piano. Tota una responsabilitat en els directes i, en l’àlbum editat, una bomba dramàtica. A l’escena final, fa aterrar un avió a Central Park.

3.”Només d’entrar hi ha sempre el dinosaure”: Apunto Shakespeare

L’Eduard ens oferia el setting de la història, posant veu a l’apuntador en primera persona quan es dirigeix al seu superior abans d’explicar quin és el problema que ha passat durant la funció. Un text que despertava l’interès durant els primers 40 segons del tema per enganxar l’oient fins als 4 minuts totals. Només deixi’m un minut i entendrà perfectament el que he viscut.

4.”Un estrany poder”: 30 dies sense cap accident

Em desvetlla el telèfon tremolant i la veu a l’altra banda diu: “Problemes”. És el vers que es repeteix dos cops en la cançó i que serveix per situar la història. En la segona situació encara guanya més importància, ja que ve precedit d’un moment de pausa amb el pont que interpreta el piano de Dani Alegret, i dona pas a l’atac final enèrgic del tema.

5.”Roulotte Polar”: Tren transsiberià

Encara que el fragment que destaquem no apareix en aquest primer treball, a l’edició especial del Bed&Breakfast i als directes, sí. Sempre recordarem els concerts d’Els Amics de les Arts, on Eduard Costa s’encarregava de posar veu al fragment parlat del tema i que en cada ocasió personalitzava segons la localització on es trobava la banda. I muntaré un xiringuito de creps de xocolata; de la negra, de la forta, del 80% o més!