Avui, Luz de Gas ha transformat la seva pista, emplenant-la de cadires. La sala està plena. Poc a poc, les converses han anat pujant de to. Mecenes i amics esperen impacients l’arribada de Sommeliers, que ha preparat un concert molt especial i ple de sorpreses, tal com elles mateixes publicaven fa uns dies a la seva fulla de Facebook.
Pocs minuts després de les 21:00 hores, les converses es silencien i, de seguida, la Marta Puig, al piano es situa i comença a sonar una intro a la que es van afegint les altres components del grup. La primera a arribar és la Laia Reverté, al violoncel,  seguida de Teresa Nogueron, al clarinet i de María Tió, al violí. L’última en arribar és la Rocío Seligrat, la cantant que arriba just quan la intro es converteix en “La plaça del Diamant”. En acabar, Rocío aprofita per agrair la presència de tothom i a continuació ens interpreten “Quando m’en vo”, una ària de La Boheme de Puccini, que s’inicia amb els suaus acords del piano i el violí. 
El silenci, a la sala, és tan absolut que, no paro d’escoltar  el soroll que fa, amb cada disparament, una càmera que hi ha molt a prop meu. Rocío ens diu que ella prové del jazz i que a portar a la resta cap aquest terreny i, aquesta explicació, serveix com a presentació de  “L-o-v-e”, la coneguda cançó de Nat King Cole. 
Tot seguit, la Rocío agraeix, en nom de tot el gruo, a la Família Torelló Mata, la seva ajuda en la producció de part del disc i fan pujar a la Gemma Torelló, que els hi dedica unes breus paraules i després d’escoltar-la, estic segura que aquest serà un dels moments més emotius pel grup. Per continuar amb el concert, han triat “Cançó de comiat”, segons ens expliquen, perquè parla del mediterrani i de les vinyes i, tot seguit, sona “Tendresa d’amor”, un tema molt especial per elles perquè és la primera cançó que van fer i que no era una versió i, a partir d’avui, perquè és el primer tema d’aquest concert que arrenca, no solament aplaudiments, sinó també uns “bravos”.
De seguida sonen els acords de la següent cançó i de seguida reconec “Lux”, la cançó que va provocar que canvies la previsió per avui i decidís cobrir aquest bolo i, he de reconèixer que, en directe encara sona molt més tendre i potent. A més a més, la cançó és encara més especial doncs a la pantalla, que el grup té darrere, es projecta, per primer cop, el videoclip. Els moments especials, no acaben en finalitzar el tema, sinó que continuen quan interpreten “Nit d’estels”, una cançó que va escriure la Rocío, poc abans de formar-se el grup i que han integrat en el repertori.
Els llums de l’escenari es fan més tènues i podem escoltar el so de l’aigua. El violí inicia els acords d’“Abril”, la cançó que dóna nom al disc. Tothom esclata en aplaudiments i se senten exclamacions i alguns bravos, que només emmudeixen quan comença a sonar “Cançó d’Osman”, un dels temes del musical Mar i Cel, que el mateix Albert Guinovart, autor de les cançons del musical, ha arranjat per elles.

El concert enfila la recta final amb “Madalena”, una samba originària de Brasil que ha estat arranjada per elles  i “After you’ve gone”, que ens toquem mentre una parella de ballarins les acompanya ballant claqué. Després de la que saluden i marxen de l’escenari. De seguida es comencen a sentir protestes demanant-les que tornin, cosa que fan de bon grau i sense fer-se de pregar caire.
El primer bis a sonar és “Yesteryou, yesterme, yesterday”, que la sala acompanya amb aplaudiments. Tot seguit, escoltem “T’he trobat”, la cançó per la qual han estat nominades a la cançó de l’estiu, per la que s’ha unit la bateria que encara realça més cada nota i com a tancament definitiu ens toquen “Com he fet sempre”, la versió catalana que fan del popular “My way” de Frank Sinatra i que fan també acompanyades per la bateria.
Amb una satisfacció visible i entre aplaudiments, el grup marxa, avisant-nos que les podrem trobar a la sortida, per signar discos i parlar amb tot el qui vulgui. Jo marxo pensant ja en què dir per descriure la qualitat, energia i tendresa amb què m’han fet gaudir de la seva música i esperant trobar-les aviat en altre concert.
Fotos: Carles Segura

- Publicitat -
Xus Mas