He necessitat 24 hores per recuperar-me del que vaig viure ahir al Palau Sant Jordi de Barcelona, en el meu primer concert de Florence + The Machine. 
Molts amics em deien que en directe era espectacular, i que si les cançons ja t’enamoren en disc, un cop la veus en persona, l’únic que pots fer és rendir-te al seu talent, a la seva veu i a tot el que et demostra sobre l’escenari. I no s’equivocaven.
Va ser una primera vegada, que va aconseguir deixar-me amb la boca oberta des del primer moment del concert, quan van sonar les primeres notes de What the Water Gave Me. 
Florence Welch es va mostrar feliç i va repartir tot l’amor que desprèn, passejant-se per l’escenari descalça i anant d’una banda a l’altra durant tota la nit.
Van sonar temes del disc Lungs i també Ceremonials, però principalment l’artista va venir a presentar How Big, How Blue, How Beautiful, el seu darrer treball, del qual vam escoltar fins a 7 temes, entre ells, Ship to wreck, la segona a sonar, Queen of Peace, Mother, o la que li dóna nom al disc, que va venir precedit per un bonic moment, on una noia va pujar a l’escenari i es va viure un moment d’allò més tendre i bonic.
Tot era perfecte, la música, l’ambient, la veu de la Florence, i el concert es desenvolupava d’allò més intens, i tot i que en alguns moments es va apagar una mica, cap a la recta final va tornar a haver-hi un subidón d’aquells que no ens cansarem mai de recordar, amb You’ve got the love, Spectrum i Dog Days are over.
Van ser les darreres de la nit, abans de veure com el grup abandonava l’escenari durant uns instants. El públic, que generalment es va mostrar molt receptiu i respectuós, tret d’alguns impresentables que com sempre els hi agrada donar la nota i fer-se sentir, en moments on no s’ha de dir res, al final va encendre els flaixos dels seus telèfons mòbils i va il·luminar tot el recinte, per a rebre com es mereixien els músics.
Al final vam gaudir de What Kind of Man i de Drumming Song, que van rematar una primera vegada d’aquelles que deixen empremta.

SETLIST

What the Water Gave Me
Ship to Wreck
Bird Song Intro
Rabbit Heart (Raise It Up)
Shake It Out
Delilah
Sweet Nothing
How Big, How Blue, How Beautiful
Cosmic Love
Long & Lost
Mother
Queen of Peace
You’ve Got the Love
Spectrum
Dog Days Are Over

- Publicitat -

Encore:

What Kind of Man
Drumming Song

Marc Clapés