La gira de comiat “L’última volta” de la Gossa Sorda, va arribar a Barcelona el passat 9 d’abril en el marc de la 38a edició de la Telecogresca. Un concert multitudinari, que no va deixar indiferent a ningú.

Després de 5 discos i 15 anys fent bullir els escenaris, el grup valencià van anunciar, ja fa un any, la seva retirada. El grup de Pego va decidir recórrer els racons que han marcat la seva història abans de marxar definitivament i va arribar al recinte del Parc del Fòrum amb la força i la reivindicació que tant els caracteritza. Des de la primera a l’última frase de les seves lletres va ser cantada pels assistents. “Aire” cançó del seu últim disc “La Polseguera” va donar el tret de sortida a la seva última nit a Catalunya. Les cançons més representatives de la banda: “Senyor pirotècnic”, “Quina calitja” i “Camals mullats” van crear un ambient màgic on no va faltar el foc, que es feia lloc entre els salts i els pogos de la gent que gaudia de l’espectacle.

Els de la Marina Alta van agrair l’esplèndida rebuda que concert rere concert els ha regalat el territori. Van expressar la forta amistat que fruit dels anys s’ha forjat amb els companys catalans i com han anat creixent com a persones.

- Publicitat -

L’escenari desprenia una energia desmesurada que va aconseguir fer vibrar al públic en tot moment.
Tothom era conscient que la cita era especial i més ho va ser quan el grup va interpretar el seu últim adéu amb una cançó dedicada a Jordi Oltra, company fundador i primer guitarrista de La Gossa Sorda, que va deixar­-nos fa un any, però que segueix viu en cada una de les cançons que va escriure i en l’essència del grup. La banda va donar pas als seus companys d’Aspencat que van posar punt final a una nit mítica i inoblidable.

Tots aquells que no van poder viure el concert de comiat de La Gossa Sorda a Barcelona, encara poden gaudir de “L’última volta” dissabte 30 d’abril al festival Viña Rock que se celebrarà a Villarrobledo.

Tots els qui vam assistir, ens vam quedar sense veu i ens van deixar sense paraules. Només podem afegir un gran: Gràcies i fins sempre!

Míriam Ibáñez

Foto: Telecogresca