El passat 8 de juny, Sidonie va posar dempeus als seus fans en l’estrena del Telefèric Fest
(del 8 al 23 de juny). Tot i que la sala Sarau, Badalona, no va omplir del tot l’aforament,
el grup català va omplir de música i festa els pocs espais buits que quedaven.
El concert  el va començar el mateix públic amb un conjunt de xiulets a cappella reclamant que el grup començava el show quasi una hora tard, sense cap avís durant la demora.
Tot aquest descontentament general va desaparèixer de cop; un home, amb un aspecte
influencia pels germans Gallagher, va cridar des d’una zona VIP lateral per
sorpresa de tothom, ell era en Marc Ros, veu principal del grup. Darrere seu el
seguien Jesús Senra, amb un aspecte similar de Leiva que faria la segona veu i
de baixista, i Axel Pi, el carismàtic bateria. A partir d’aquí, la música es va
apoderar de Badalona, amb una frenètica seqüència de cançons conegudes per
tothom com “Carreteras Infinitas”, “El Incendio” o “El Peor Grupo del Mundo”.
Quan el concert estava en plena marxa, Sidonie, com fan quasi tots els grups, va amagar la fi del concert, pero va tenir un motiu més clar; després de 20 anys tocant junts, volien rendir homenatge a un referent de la música mundial, Freddie Mercury. No va poder haver-hi millor forma que en Marc Ros aparegués des de la mateixa zona VIP de l’inici amb la jaqueta mítica “Queen” de color blanc. i és que si el cantant de “The Queen” era reconegut per fer dels concerts un show, Sidonie va brodar de la millor manera possible la segona part del concert.
El cantant va pujar a les espatlles d’un home per cantar per tota la sala enmig de tots els assistents. El concert es va convertir en una festa que va deixar pletòric a tothom.
Amb això, Sidonie va acomiadar-se com les estrelles que són després de vint anys de música. Es va notar que l’escenari és com una habitació més de casa seva on no tenen normes per passar-ho enormement bé. Aquells xiulets de disconformitat que es van escoltar en un principi es van convertir en uns de més aguts i més energètics per aclamar-los.
El festival Telefèric seguirà amb els concerts de Mishima, Miquel Puig, The New Raemon, Joan Miquel Oliver i Fundació Tony Manero repartits en la sala Sarau, Sala Donzella i Sala Panoràmic fins al proper 23 de juny.

 

 

 

- Publicitat -
Text i fotos: Miquel Muñoz