Blaumut presenten “0001” a la Sala Barts

Val més tard que mai, diu la dita. Aquest vespre Blaumut ha presentat en directe el seu –ja no tant– nou disc a la Sala Barts, en dos passis. El febrer de 2020 Blaumut publicava “0001”, el seu quart disc d’estudi. Un mes després esclatava la pandèmia a casa nostra i la resta ja és història; el virus va escombrar tots els concerts i plans de futur del grup. Passat un any i després de diversos confinaments, finalment avui Blaumut ha pogut presentar amb condicions el disc, amb perspectives de futur que, com a la Barts, a altres sales de concerts s’hi pugui sentir música.

Blaumut ha fet una presentació de disc canònica, de manual, interpretant tot el disc de cap a peus i deixant pel final els grans èxits. El grup tenia ganes de portar l’àlbum dels bits al directe i ho han aconseguit a la perfecció. A base de sintetitzadors, programacions, pedaleres i efectes han reproduït el so del disc en viu. “0001” és el disc que retorna al so acústic i simfònic, però amb la nova personalitat que els hi ha donat els filtres i l’experimentació elèctrica. El producte és un so molt harmònic que combina elements aparentment oposats, guitarres elèctriques amb so de corda fregada i violoncels que sonen com una guitarra elèctrica.

La gran novetat és un teclat al mig de l’escenari que ha servit per interpretar les delicades ‘Cel Estranger’ i ‘Epíleg’. No hi ha faltat l’entesa dels arcs d’Oriol Aymat i Vassil Lambrinov, el ritme de Manuel Krapovickas, les percussions i segones veus de Manel Pedrós i la veu que narra paisatges de Xavi de la Iglesia. La durada del concert no ha permès els habituals monòlegs d’en Vassil, avui era moment de tocar i fer música en majúscules. Seguint l’ordre del disc, les tres darreres cançons han estat ‘Poesia Lenta’, ‘Eclipsi’, la cançó de la Volta de Catalunya, i ‘La platja’, la cançó instrumental del disc que ha brillat amb força al directe.

Podien deixar-ho aquí, però encara faltava el regal pel públic, el bis de les imprescindibles: ‘Bicicletes’, ‘Vint-i-un Botons’, ‘Pa Amb Oli i Sal’ i, finalment, ‘El Primer Arbre del Bosc’. Cançons que s’han convertit en himnes pel grup i pels seus seguidors, aquests que amb tota la fidelitat havien guardat les entrades d’avui des de Nadal del 2019. Un públic transgeneracional i heterogeni, però sempre fidels i entregats a l’estil Blaumut.

Blaumut demostra que són el rellotge suís del panorama català, amb un directe perfectament calibrat, fent un treball d’artesania i virtuosisme però sempre aportant noves sonoritats. El concert ha acabat amb tota la Sala Barts dempeus aplaudint el quintet què, un cop més, ha demostrat perquè són una formació única.

 

Exit mobile version