Efemèrides 12 de març 

1948 Neix James Taylor


El cantautor i compositor, James Taylor va néixer a Boston el 12 de març de 1948. Va començar a agafar fama amb el seu àlbum Sweet Baby James (1970) que era el segon que llaçava i l’audiència va respondre amb un nombre de compres increïble. L’inici de la seva trajectòria va començar als anys 70 però el 1971 va guanyar un grammy gràcies a la cançó “You’ve got a friend”. És conegut com a un dels compositors més sensibles de la història. 

1969 Simon i Garfunkel guanyen un Grammy

El 12 de març de 1969 el duet de folk rock compost per Paul Simon i Arthur Garfunkel guanyaven el Grammy a millor disc de l’any gràcies a la cançó de “Mrs Robinson”.

- Publicitat -

La cançó cantada per primer cop el 1968 va
arribar al número 1 del Billboard Hot 100 als Estats Units, el segon èxit que van aconseguir més important just després de l’audiència i les bones crítiques de “The Sound of Silence”. A més a més d’aquest Grammy, la cançó va ser versionada a la pel·lícula “El graduado” i més tard va ser introduïda a l’àlbum “Bookends”.

1979 Neix Pete Doherty

El polifacètic Pete Doherty va néixer justament un dia com avui. A més a més de la música, es va dedicar a l’art, el cinema i el modelatge britànic. Lidera dos grups: Libertines, el qual es va crear als 90 i Babyshambles. També ha editat material en solitari.